Haberler

Arıcıyı Koruyan Proje Hayata Geçiriliyor

Güncelleme:

GEKA desteğiyle yürütülen Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayılaştırılması projesinin tanıtım toplantısı Milas'ta yapıldı.

GEKA desteğiyle yürütülen "Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayılaştırılması" projesinin tanıtım toplantısı Milas'ta yapıldı.

Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan proje ile birlikte Muğla genelindeki arı konaklama noktaları tespit edilerek, arıcılık faaliyetleri web tabanlı bir sistemle koordine edilecek.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve arıcıları koruyan proje olarak nitelendirilen "Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması Projesi" tanıtımı, MİTSO Labranda Konferans Salonu'nda yapılan toplantıyla gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına katılan mahalle muhtarları ve arıcılar; Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Enver Aydın ile Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Çelik tarafından bilgilendirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın desteği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Orman İşletme Müdürlüğüyle müşterek yürütülen proje kapsamında; 260 mahalle ve 365 mevkideki 3 milyon 506 konaklama noktasının coğrafi apsisleri ve afetlerde kolonilerin zarar görebileceği rizikolu konaklama sahaları belirlenerek işaretlenecek. Gerek organik arıcılığın yapılabileceği gerekse; arı eko tiplerinin korunacağı konaklamaya makul yeni noktalar ve izole alanların araştırılacağı projeyle belirlenen koordinatlar, web tabanlı veritabanına aktarılacak ve bölgenin konaklama haritası oluşturulacak. Toplantıda bu konuda tespit çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Ege Türkiye Milas Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title