Haberler

Arıcılık Festivalinde Çine Arıcılık Müzesi Standına Büyük İlgi

Türkiye'de ilk kez İstanbul'da düzenlenen "Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali"ne katılan Çine Arıcılık Müzesi standı büyük ilgi gördü.

Türkiye'de ilk kez İstanbul'da düzenlenen "Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali"ne katılan Çine Arıcılık Müzesi standı büyük ilgi gördü.

Arıcılık sektörüne mal ve hizmet üreten kurum ve kuruluşlarla tüketiciyi buluşturmak,arı ve arı ürünleri konusunda ekolojik farkındalık yaratmak amacıyla İstanbul Bal Üreticileri Birliği tarafından Türkiye'de ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi Feshane Fuar alanında düzenlenen "Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali" etkinliğinin onur konuğu Çine Arıcılık Müzesi oldu. Arıcılık sektörüne mal ve hizmet üreten 80 firma ile tüketicileri bir araya getiren festivalin açılışını Sarıyer Kaymakamı Üner Kahraman yaptı.

Arıcılık ve Arı Ürünleri festivalinin organizasyon sorumluluğunu üstlenen İstanbul Bal Üreticileri Birliği Başkanı Yalçın Sezer, "Türkiye'de ilk kez düzenlenen arıcılık festivalinin açılışını yine Türkiye'nin ilk arıcılık ihtisas müzesi olan Çine Arıcılık Müzesi standında yapıyor olmaktan mutluyuz. Çine Arıcılık Müzesinin katılımı fuarımızı olağan üstü zenginleştirmiştir" dedi.

Çine Arıcılık Müzesinin işletme sorumluluğunu üstlenen Çine Gelişim Vakfı Başkanı ve Aydın Milletvekili Osman Aydın da, Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivalinin açılışına gönderdiği mesajda, "5 milyon koloni varlığı ve 80 bin ton bal üretimiyle Dünya'da 2. Sırada olduğumuz arıcılığın daha da gelişmesi için teknik, bilgi ve finansman desteğine ihtiyacı var. Yeterince kaliteli

ana arı üretemiyoruz, katma değeri yüksek arı ürünlerinin üretimini yapamıyoruz. Sektörün bu gereksinimini karşılamak için Çine Arıcılık Müzesi olarak ülkemiz arıcılarının bu eksiğini gidermek için Romanya Arıcılık Enstitüsüyle bir protokol yaptık. Dünya'da hızla yaygınlaşan apiterapi tekniğini Türkiye'de de tanıtmak için kapsamlı bir çalışma başlatıyoruz. Arıcılık festivalini düzenleyen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

2 gün süren festivalde firmaların yaptığı renkli ve ilginç sunumlar tüketiciler tarafından beğeniyle izlendi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye Aydın Çine Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title