Haberler

Arıcılığın Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri" Konferansı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen "24. Ayçiçeği Festivali" etkinlikleri kapsamında, "Arıcılığın Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde gerçekleştirilen "24. Ayçiçeği Festivali" etkinlikleri kapsamında, "Arıcılığın Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, belediye meclis salonunda düzenlenen konferansta, arı ölümlerine neden olan çevresel faktörler, genetik problemler ve üretici hataları hakkında bilgi verdi.

Arıcıların kulaktan doğma bilgilere itibar etmemelerini ve tüm dünyada olduğu gibi modern ekipmana geçmeleri gerektiğini ifade eden,  Doğaroğlu, "Arıcılıkta, sandıkların yakın konması, kötü anaç arı, yanlış bakım ve besleme,  soğuk hava, hava değişiklikleri, genç arıların kaynak bulamamaları arıların ölümüne neden olmaktadır. Arıcılarımız mutlaka arıların bakımlarından, taşınmasına kadar her konuda bilgilerini yenilemeleri gerekmekte" dedi.

Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ada da arıcının en büyük sermayesinin bilgi olduğunu belirterek, kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini, bu tür eğitimlere birlik olarak bu yıl Hayrabolu'da beşinci konferanslarını düzenlediklerini kaydetti.

Konferans sonunda Hayrabolu Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Hacet, konuşmacı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu'na, plaket takdim etti. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Muhsin Doğaroğlu Hayrabolu Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title