Haberler

Kırşehir'de Arıcılara Tuzaklı Plastik Taban Dağıtımı Yapıldı

Güncelleme:

Kırşehir Tarım İl Müdürlüğünde arıcılara, polenlerin toplanabilmesi amacıyla bin 400 "polen tuzaklı plastik taban" dağıtıldı.

Kırşehir Tarım İl Müdürlüğünde arıcılara polenlerin toplanabilmesi amacıyla bin 400 "polen tuzaklı plastik taban" dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, kurumun bahçesinde düzenlenen törende, projenin maliyetinin yaklaşık 40 bin lira olduğunu söyledi.

Her üreticiye 14 polen tuzağı verildiğini söyleyen Kenan Şahin, "Bu projeyi yaparken amaçlarımız vardı. Bunlar arıcılığı teşvik etmek, bal ve polen veriminin artmasına katkıda bulunmaktı. Böylece arazi varlığı olmayan çiftçilerimize yeni üretim ve kazanç sahaları açılacak. 2013 yılına göre, Kırşehir Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı işletme numarası olan 55 sabit arıcı bulunmakta. Bu arıcılara ait 4 bine yakın arılı kovan bulunmakta. İlimizde sabit arıcıların geçen yıl ürettikleri bal miktarı 28 tondur. Sonuç itibariyle sabit arıcılarımızı modernize etmeliyiz. Sabit ve gezici arıcıların Kırşehir'de faaliyet göstermeleri bitkisel üretimi ve ürün kalitesini artırdığı gözlemlenmiştir " dedi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kenan Şahin Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title