Haberler

Arı Yetiştiricileri Bilgilendirildi

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından Görele Öğretmenevi toplantı salonunda ‘Arı yetiştiriciliği bilgilendirme’ konferansı düzenlendi.

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından Görele Öğretmenevi toplantı salonunda 'Arı yetiştiriciliği bilgilendirme' konferansı düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu katıldı. Giresun'un ilçelerinde ve merkezinde özellikle arıcıların bu sene boyunca modern arıcılık tekniklerinin uygulamaları için neler yapmaları gerektiğini anlatan Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, "Buradaki temel konumuz arıyı yaşatmak verimliliği artırmak ve kestane balında üretimin nasıl yapılacağını ve verimliliğin nasıl artırılacağını anlatıp kestane balını garanti altına almaya çalışıyoruz. Böylece bu yöntem yeni bir yöntem. Benim uyguladığım Karadeniz Bölgesi'nde ve diğer bölgelerde çok başarılı olmuş ve gerçekten de üst düzeyde üretim yapılabilen bir yöntem" dedi.

Kestaneden 30 ila 50 kilogram arasında bal alınabileceğini vurgulayan Doğaroğlu, "Ama tabi koşullarında uygun olması gerekiyor. Bu rekoltenin olabilmesi için onun yanında da üretim tekniği bakımından üreticinin neler yapması hangi uygulamayı ne zamanda yapması ve bütün bu konuları anlatıyoruz. Yöntem örtüşüp iklim koşulları da uygun olduğunda muhteşem bir bal alma imkanlarını sunmaya çalışıyoruz. Arının sağlıklı olabilmesi için Arıcıların neler yapması gerektiği üretimin yüksekliği ve verimliliği bütün bu konuları tartışıyoruz. Bu sene sezon başında üretime hazırlanma zamanı olduğu için arıcıların neler yapacaklarını anlatma bakımından ayrı bir önem taşıyor" diye konuştu.

"Şimdi arıcılar gidip hazırlıklarını yapacaklar Mayıs ayında ben yine geleceğim uygulama yaptırıp fiili olarak sistemin başarılı olmasını sağlamaya çalışacağım" diyen Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, "Sistem oturduğu zaman bunu dinleyen dinlemeyen herkes bu yöntemi öğrenip burada muazzam bir kestane balı üretme şansına sahip olacak. Kestane balının olmaması durumunda ikinci bir üretim olarak yayla balının hazırlığı da aynı zamanda anlatıyoruz. ya da kestane balı aldığı halde yayladan da bal almayı garanti altına alacak sistemi ekliyoruz üzerine. Böylece yılı boş geçirmemiş oluyor. Arıcılar her iki yerden bal alma şansı oluyor hem üst düzeyde hem de bir yerden alamasa bir taraftan alması için ortam hazırlıyoruz. Böylece garantili bir olanağı sağlamış oluyoruz ki bu arıcılığın sürdürülebilinir olması devam etmesi bakımından çok büyük öneme sahip. Yoksa arıcı sezon boyu boş geçerse arıcılığın devamı tehlikeye düşürecek duruma gelebilir. Çünkü arıcılık yapılmasa artık düşünün bölgenin gelir kaynaklarını eko sistemi bitkilerin tozlanması gibi bütün konularda aksaklık yaşayacağız" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Muhsin Doğaroğlu Giresun Görele Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title