Haberler

Arı Gibiler

KIRSALDAKİ kadınlara arıcılık eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem meslek ve gelir sahibi olmalarını sağlıyor, hem de bölgedeki bal üretimini destekliyor.

KIRSALDAKİ kadınlara arıcılık eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem meslek ve gelir sahibi olmalarını sağlıyor, hem de bölgedeki bal üretimini destekliyor. Köylerinden çıkamayan kadınlar için özel olarak dizayn edilen 'Arı Aracı' sayesinde, arıcılık eğitimi alan kadın sayısındaki artış dikkat çekiyor.

Tarıma verdiği desteklerle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk olan mobil eğitim aracı ile kırsaldaki üreticilere arıcılık eğitimi veriyor. Projeyle başta kadınlar olmak üzere hem kırsaldaki vatandaşların meslek edinmesine ve gelirlerinin artmasına katkıda bulunuluyor, hem de arıcılık ve bal üretiminin artması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında Karaburun'da başlayan arıcılık projesi kapsamında bugüne kadar büyük çoğunluğu kadın olmak üzere 276 üreticiye arıcılık eğitimi verdi. Karaburun, Urla, Seferihisar, Selçuk, Menderes, Mordoğan, Çeşme, Kemalpaşa Kınık, Bayındır, Beydağ ve Bergama ilçelerindeki eğitimlerin kısa süre içinde Dikili ve Kiraz'da da başlayacağı bildirildi.

117 KURSİYERİN TAMAMI KADIN

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır ilçesinde verdiği eğitimde rekor sayıya imza attı. 117 kursiyerin tamamının kadın olan eğitime Bayındır'ın Sarıyurt, Kızıloba, Hisarlık, Dernekli, Balcılar ve Kızılcağaç köylerinden katılım oldu. Arıcı kadınlar, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel'in koordinatörlüğünde, 4 tam gün teorik ders ve 1 gün de pratik olmak üzere 5 günlük eğitim aldı. Katılımcı kadınlar, eğitim çalışmaları sırasında polen, propolis, arı sütü ve arı larvası üretimini de öğrendi.

MOBİL EĞİTİM ARACI ÇOK TUTTU

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsaldan kente inemeyen kadınlar için özel olarak dizayn ettiği 'Arı Aracı', köylere kadar giderek onlara arı sütü ve ana arı üretimini öğretiyor. Mobil eğitim aracı sayesinde arıcılık eğitimi alan kadın sayısındaki artış da dikkat çekti. Kadınlar da verilen eğitim sayesinde doğru bilgiler öğrendiklerini belirterek Büyükşehir belediyesi'ne teşekkür etti.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaburun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title