Haberler

Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi Açıldı

Güncelleme:

Arhavi'de modernize edilerek Fen Lisesi'ne dönüştürülen 19 derslikli Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi hizmete girdi.

Artvin Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi yapılan görkemli açılış töreni ile hizmete girdi. Törene Vali Kemal Cirit, Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Kaymakam Muhammed Önder, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, Ak Parti İl Başkanı Erkan Balta, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Okul öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere, Erzurum'dan kayıt yaptıran Damla Özcan konuşma yaptı, Ardından Okul Müdürü Harun Yüce yapmış olduğu konuşmasında, okulun genel durumu fiziki yapısı eğitim öğretim çalışmaları, hakkında bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz konuşmasında, okulun kısa bir sürede hazır hale getirilmesi için yoğun bir tempoyla çalışılarak eğitim öğretime her yönüyle hazır hale getirildiğini belirtti." Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen lisesinin özellikle ilimizin sahil kesimindeki ilçelerimiz ile komşu ilçelerden büyük ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Artvin merkezde bir fen lisemiz olmakla beraber, Arhavi'de de ikinci bir fen lisemizin olması bizleri mutlu etmiştir. Eğitim kalitesi ve başarı oranının üst seviyelere taşımasına kesin gözü ile baktığımız bu okulun aynı zamanda ilçede ve özellikle ilimizde o eski başarılı günlerimize geri döneceğimize kesin gözüyle baktığnnı ifade etti.

Belediye Başkanı Çoşkun Hekimoğlu Ülkemizin birçok farklı şehirlerinden kalkıp Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesine gelip kaydını yaptıran öğrencilerin artık bizlerden, aileden birilerinin olduğunu belirterek, Fen Lisesinin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, eğitim ve öğretimde Arhavi'nin başarı çıtasının artacağı gibi, kalite ve verimlilikte de Arhavi İlinin lokomotifi haline geleceğini söyledi.

Kaymakam Muhammet Önder açılış programında yaptığı konuşmasında okulun genel durumu hakkında bilgiler vererek, Arhavi Fen Lisesinin eğitim alanında ilçeye enerji katacağını belirterek, okulun yapımını sağlayan iş adamı Ertuğrul Kurdoğlu´na teşekkür etti. Okulun Fen Lisesine dönüştürülmesinde emeği başta Milletvekilimiz İsrafil Kışla olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ederek, okulun bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milletvekili İsrafil Kışla Konuşmasında ilçeye kazandırılan Fen Lisesinin aynı zamanda bölgeye de önemli bir kazanım sağlayacağını belirtti. Başarılı öğrencilerin il dışına gitmelerini engellediği gibi, ilin ve ilçenin de başarı ortalamasının yükseleceğini söyleyen Kışla, " Hükümetimizin Milli eğitime verdiği önem, buna ayırmış olduğu bütçe ile kıyaslayabiliriz. En fazla bütçesi olan 2. Bakanlığımız Milli Eğitim Bakanlığıdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ve çocuklarımıza önem veriyoruz. Onları son derece modern ortamlarda yetiştirmek bizlerin temel görevidir. Girişimlerimiz sonucunda Arhavi'ye Fen Lisesinin uygun olacağı konusunda tüm bakanlık bünyesinde yoğun çalışmada bulunduk. Şu anda Türkiye'de yeni açılan tek fen lisesi Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen lisesidir. İlçemize Yurdun dört bir yanından, İstanbul, Afyon, Muğla, Diyarbakır, Van, Çorum, Zonguldak, K.Maraş, Ş.Urfa gibi bir çok ilimizden gelen bu yavrularımızın başarıları bizleri mutlu edecektir, zaman içerisinde göreceksiniz ki ilimiz eğitimde başarılı olacağı gibi, bu fen lisemiz de lokomotifi konumunda yer alacaktır. Bu vesile ile Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi önce Arhavi'ye sonra ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim" diyerek konuşmasını tamamladı.

Vali Kemal Cirit'de konuşmasının başında gerek yeri ve gerekse konumu bakımından güzel bir ilçede Fen Lisesinin açıldığını belirterek, 2013-2014 Eğitim ve öğretim yılında okulun herkese hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Arhavi geçmişten bu yana her zaman çok şanslı ve avantajlı bir ilçe olduğunu biliyordum, ülkemizin geleceğine yön veren çok önemli bilim insanını, iş adamını yetiştirmiş, eğitimde ne kadar önemli ve gelişen bir ilçe olduğunu görmekteyim ve bugün bunun semeresini toplamakta olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Geçmişte Arhavili iş adamlarımızdan Kurdoğlu ailesinden Ertuğrul Kurdoğlu'nun ilçeye kazandırmış olduğu bu güzel okulun bugün fen lisesi adı altında hizmet vermesi çok güzel bir duygudur. Açıkçası Arhavi Fen lisesi ilçeye yakıştı, bunda emeği geçen başta sayın vekilimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim, çocuklarımıza eğitim öğretim süresince her türlü sorunlarında yanlarında olmak istediğimi belirtmek isterim, herkese yeni okulumuzun tekrar hayırlı uğurlu olmasını dilerim."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erzurum Artvin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title