Haberler

Arhavi'de, Kanuni İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin Temeli Atıldı

Arhavi'de, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" kapsamında 34 derslikli yapılacak Arhavi Kanuni İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin temel atma töreni yapıldı.

Arhavi'de, "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" kapsamında 34 derslikli yapılacak Arhavi Kanuni İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin temel atma töreni yapıldı.

Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak okulun temel atma törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, okulun yapımını üstlenen Arhavi İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Kadri Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Cirit, ilçede 4 bin öğrenciye yaklaşık 350 öğretmenin eğitim ve öğretim verdiğini ifade ederek, bu yıl yapılan TEOG sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayan tek öğrencinin Arhavi'den olduğunu vurguladı.

Cirit, başarılı öğrencileri gönülden kutladığını belirterek, "Bu anlamda öğrencilerimizi yetiştiren başata aileleri olmak üzere, tüm eğitim camiasının değerli üyelerini kutluyorum. Başta dernek olmak üzere bu okulun yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Devlet olarak bizde katkı sunmaya hazırız" diye konuştu.

AK Parti Artvin Milletvekili Kışla ise geçmiş dönemlerde imam hatip okullarının sıkıntılı günler geçirdiğini anımsatarak, "Ben inanıyorum ki bu millet bu okullara ilelebet hep sahip çıkacak ve yaşatacak. Bu okulları bugüne kadar hep milletimiz yaptı. Bu durum bizler için her zaman bir onur ve gurur meselesidir. Bütün Arhavililerin bu okulun yapımında bir tuğla koyacağına ve kısa sürede tamamlanmasına katkı sunacaklarına yürekten inanıyorum" dedi.

Arhavi İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yılmaz da okulun yapımında kendilerine destek veren ilgililere teşekkür ederek, okulun tamamlanmasında herkesin hayırlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Cirit, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Arhavi Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Şentürk'ü tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Merkez Cami imam hatibi Fatih Poyraz tarafından Kuran-ı Kerim tilavetini okumasının ardından okulun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Cirit AK Parti Artvin Arhavi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title