Haberler

Argüden Yönetişim Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Güncelleme:

23 kamu yöneticisinin "Uzmanlık Belgesi" aldığı törende, iyi yönetişimin yaşam kalitesi için kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Faaliyetlerini Boğaziçi Üniversitesi Vakfı çatısı altında yürüten kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi'nin Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlediği "Kamuda İyi Yönetişim Sertifika Programı" mezuniyet töreni, Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirildi.

Argüden Yönetişim Akademisi tarafından, kamu sektöründe görev alan yöneticilerin, "yönetişim ve sürdürülebilirlik" konularında bilinç ve bilgi düzeylerini arttırmak amacıyla düzenlenen "Kamuda İyi Yönetişim Sertifika Programı"nın 2016 Dönemi mezuniyet töreni, kamunun üst düzey yöneticilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Program, kamu politikaların oluşturulmasında ve uygulanmasında katılımcı demokrasiyi geliştirmek ve yenilikçi yöntemler ile kamu işletmelerinde hizmet kalitesini arttırmak üzere geleceğin lider kamu yöneticilerinin yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Açılış konuşmalarını Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı, Spor Genel Müdürlüğü İç Denetim Birim Başkanı Ahmet Kebeli'nin yaptığı törende, kamunun yönetişim kalitesinin önemi vurgulandı.

Programın konuşan Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı "İyi yönetişim, yaşam kalitesini artırmanın ve sürdürülebilir başarının temelidir. Ulusların yükselmesi ancak kapsayıcı kalkınma ile mümkündür. Güven ortamının gelişmediği toplumlarda kapsayıcı kalkınma sağlanamaz" dedi. Prof. Dr. Çakmakçı konuşmasında Akademi'nin bağışçıları TIRSAN, Garanti Bankası, Akkök ve ARGE Danışmanlık'a, eğitimin işbirliği ortağı Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'ne, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'na, eğitim boyunca salonlarında konuk eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve EPDK'ya, katılımcıların başvurularını ulaştıran Uzman STK'larına ve tüm davetlilere teşekkür ederek, eğitimin 2017 yılında yeniden açılacağını ve yine ücretsiz olarak düzenleneceğini duyurdu.

Katılımcıları temsilen açılış konuşmalarında yer alan Spor Genel Müdürlüğü İç Denetim Birim Başkanı Ahmet Kebeli, "Kamuda İyi Yönetişim eğitiminin kamu uzmanları için büyük bir fırsat olduğunu, eğitimden azami derecede faydalandıklarını." belirtti. "Sertifika programımız boyunca Kamuda İyi Yönetişim, Düzenleyici Reform ve Kamu Politikalarında Bilimsel Metotlar, Katılımcı Demokrasi ve Açık Devlet, Kamu Servislerinde Etkinlik ve İnovasyon modüllerini tamamladık. İşimize bakış açımız değişti ve gelişti. Bizden sonraki katılımcıların da bu eğitimin her dakikasını aynı verimlilikle değerlendireceklerine inanıyoruz." dedi.

Açılış konuşmalarını takiben, 96 saatlik yoğun eğitim programını başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan katılımcılara "Uzmanlık Belgeleri" takdim edildi.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Argüden Yönetişim Akademisi Kurucusu Dr. Yılmaz Argüden "Bilgi ve sevgi paylaştıkça artar. Akademi yönetişim konusunda gerek kendi bilgi ve deneyimlerini, gerekse dünyadaki en iyi uygulamaları geleceğin liderleri olma potansiyeline sahip, iyi yetişmiş kamu yöneticileri ile paylaşarak, kamu ile vatandaş arasındaki güven ortamını geliştirmeyi hedefliyor." dedi. Dr. Argüden, bu sertifika programına verdikleri önemi vurgulayarak "Verilen önemin en büyük göstergesi, bu eğitimin bütçemizde en fazla kaynak ayrılan faaliyet olması ve 2017 yılında yeniden düzenlenmesinin planlanmasıdır." dedi. Mezunlara yaptığı çağrı ile "Değer ancak uygulama ile üretilir. Bu nedenle, iyi yönetişim konusunda öğrendiklerinizi uygulamanızı ve deneyimlerinizi yaygın şekilde paylaşarak öğrenme ortamının sürekliliğini sağlamanızı diliyoruz." dedi.

Faaliyetlerini Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) bünyesinde yürüten Argüden Yönetişim Akademisi, ulusal ve uluslararası arenada rol alan özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşlarındaki yönetişimin geliştirilmesini destekliyor, kurumlar ile paydaşları arasındaki güven duygusunu geliştirerek yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyor. Akademi, Yönetişim alanında "ilk başvuru noktası" haline gelmiş bir bilgi merkezi olmayı amaçlıyor. Bu alanda tez yazan lisansüstü eğitim öğrencilerine burs imkânı sunarak, "İyi yönetişim" uygulamalarını yaygınlaştırıyor ve ödüllendiriyor.

2016 yılında Türkiye'nin ilk Entegre Raporunu yayımlayan Akademi, bu raporuyla kâr amacı gütmeyen kuruluşlar içinde dünyada ilk 10 kurum arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yılmaz Argüden Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title