Haberler

Argeti Proje Pazarı'nda Birbirinden İlginç 175 Proje Görücüye Çıktı

Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi ve Gaziantep Teknopark tarafından düzenlenen ARGETİ (Araştırma-Geliştirme-Ticarileştirme) 2016 Proje Pazarı Açılış Töreni Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi ve Gaziantep Teknopark tarafından düzenlenen ARGETİ (Araştırma-Geliştirme-Ticarileştirme) 2016 Proje Pazarı Açılış Töreni Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Bugüne kadar hep 'Fikri olan beri gelsin' dedik. Çağrımız büyük geri dönüşüm sağladı. Şimdi diyoruz ki 'fikri olan yeniden beri gelsin' şeklinde konuştu.

Törenin açılış konuşmasını yapan ARGETİ Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, "Avrupa ülkeleri içerisinde en büyük insan kaynağına sahip ülkelerden biri durumunda ve her yıl üniversitelerimizden bir milyon öğrenci mezun oluyor. Bu, ülkeye her yıl bir milyon fikir ve ürün kazandırma potansiyeli anlamına geliyor. Eğer biz bunun yüzde 10'unu kazandırabilirsek yaklaşık her yıl 100 bin civarında ürünü, fikri ülkemize de kazandırmış olacağız" dedi.

FİKRİ OLANA HER TÜRLÜ DESTEK VAR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise fikre, projeye daha fazla hürmet ve destek olduğunu belirttiği konuşmasında, sadece fikri olanların projeyi ortaya koymasa bile, bir fizibiliteyle desteklendiğini vurgulayan Milletvekili Koçer şunları söyledi:

"Hükümetimizin 2016 Eylem Planı içerisinde Ar-Ge ve İnovasyon ülkenin bütçesinin de yönetiminin de merkezine oturmuş durumda. Buna en çok uyan şehirlerden bir tanesiyiz. Ben bunu okuduğum zaman, eylem planı içerisinde Gaziantep'in önüne koyduğu hedefleri ve ufku gördüm. Şehrin sanayisini ve Sanayi Odası'nın yapmış olduğu her şeyin merkezinde Ar-Ge, İnovasyon ve markalaşmanın olduğunu görmek, bu sürecin devam etmesini sağlayan bu tür etkinliklerde bulunmak bizim için guru verici. Gaziantep sanayisinin gelişmesi ve Gaziantep Üniversitesi'nin sanayimize ve bilime katkısı açısından ARGETİ Pazarı'nı çok önemsiyorum."

FİKRİ OLAN YENİDEN BERİ GELSİN

ARGETİ Proje Pazarı'na bu yıl 300'e yakın projenin başvuruda bulunduğunu, bunlardan 175'inin sergilenmeye değer bulunduğuna işaret eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ise "Milletimize, insanımıza, sanayi ve endüstrimize hizmet etmek üzere projelerimizi görücüye çıkarıyoruz" diye konuştu. Ciddi bir Teknopark ve içerisinde profesyonellerin çalıştığı Teknoloji Transfer Ofislerine sahip olan Gaziantep Üniversitesi'nin insanlara düşünmeyi, fikir üretmeyi, ürettiği fikirleri hayata geçirmeyi, onları ticarileştirmeyi ve sonunda da bilgi yoğun teknoloji yoğun ürünler ede etmek noktasında ülkeye katkı sunmak gibi bir vazifeyi benimsediğini kaydederek şöyle devam etti: "Çünkü, bu olmazsa olmaz. Bilgi ve teknoloji yüklü ürünler olmadığı sürece bugün ihracatımızın içerisinde yüzde 1-2'lerin arasında bulunan ileri teknoloji veya bilgi yoğun ürünlerin oranını yüzde 10-20'lere çıkarmadığımız sürece 2023 hedefleri geleceğe matuf olarak hedeflerimizi gerçekleştirme noktasında çok sıkıntı duyacağımız açıktır. Bilgiyi üreten üniversitelerin iş dünyasıyla buluşması, kol kola girmesi ve sonuçta da bilgi, teknoloji yoğun ürünlerin ortaya çıkması kaçınılmazdır ve bu konuda kararlılık gerekir" şeklinde konuştu.

"ARGETİ'Yİ TOPLUMA AÇTIK"

Hükümetin bütün erklerinin, devletin bütün kurumlarının da bu konuda gereken bütün enstrümanları hazır hale getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Coşkun, konuşmasının devamında şöyle dedi:

"Üniversitelerde de bu konuda bir uyanış bir farklılaşma bir değişim söz konusu. Ama Gaziantep Üniversitesi olarak bunu çok önceden fark eden ve kararlılık gösteren bir üniversite olarak işte bu proje pazarını, ARGETİ'yi üç yıldır ısrarla sürdürüyoruz. Bu yıl 300'e yakın proje başvurusu geldi. 175'i sergilenmeye değer bulundu. Bu yıl sadece kendi üniversitemizin öğrencileri değil topluma da açtık. Bu sergilenmenin amacı fikirlerinizi görünür hale getirmek. Bu vesileyle görünür hale gelen fikirlerinizin üretime, ticarileşmeye ve sanayiye, endüstriye toplumun gelişmesine katkı bulacak projeler olsun istiyoruz. bu anlamda da bütün projeleri, katılımcıları desteklemeye özen gösteriyoruz. Şehrin kuruluşlarıyla iş dünyasıyla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu itibarla bu bizim için şenlik, bir düğün töreni gibi fikirleri iş dünyasıyla buluşturmaya çalışıyoruz."

"SİZLER BİLL GATES OLMAYA ADAYSINIZ"

Ülkemizin geleceğinin bilişimden geçtiğini belirten Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise Ar-Ge yapmayan hiçbir ülkenin ne sanayi, de ne de bir başka sektörde varlığını sürdüremeyeceğini vurguladı. Konukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep bu konuda çok şanslı. Çünkü, inanılmaz bir genç nüfusa sahibiz. Gençlerimizin yaptığı çalışmaları bir de sanayiye dönüştürebilirsek inanılmaz bir ivme kazanabiliriz. Gaziantep olarak da şu anda yapmış olduğumuz ihracat yıllık aşağı yukarı 6 buçuk milyar dolar. Geçen seneki rakam inşallah bu sene de bu rakamı yakalayacağız. Fakat, Gaziantep'teki sanayiciler olarak üzüldüğümüz bir şey var. Yıllarca çalışırız, emek veririz ve birikimlerimizi gerçekleştiririz ondan sonra gider üç tane makineye biriktirdiğimiz paranın hepsini Avrupalının, Amerikalının, Çinli'nin cebine koyar geliriz. Bu bizi çok üzüyor. Siz değerli gençlerin bulacakları buluşlarla her biriniz bir Bill Gates'e aday olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın. Üniversitelerimiz eski üniversiteler değil, özellikle Gaziantep Üniversitesi şu anda sanayiyle iş birliği yapan ender üniversitelerden bir tanesi. Sanayiciler olarak da öğrencilerimizle iç içe yaşıyoruz ve öğrencilerimiz ne zaman dönüp geldilerse de başarılı oluyorlar. İnşallah buradan çok güzel fikirler çıkacak ve sanayileşecektir."

Konuşmaların ardından Milletvekili Koçer, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve diğer katılımcılar pazarı gezdi. Bu sırada Adil Konukoğlu, bazı projelerle özel olarak ilgilendi ve bu proje sahipleriyle daha sonra görüşmek üzere sekretaryasına not aldırdı. Bazı proje sahiplerine ise çeşitli uyarı ve önerilerde bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Adil Konukoğlu Yavuz Coşkun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title