Haberler

Seyircilerin Üzerine Koşan Develer, Korkuttu

Güncelleme:

Aydın'ın Karpuzlu ilçesi'nde ilk kez düzenlenen deve güreşlerinde, rakiplerinden korkup kaçan develer, seyircilerin üzerine doğru koşunca korku dolu anlar yaşandı.

Aydın'ın Karpuzlu ilçesi'nde belediye Başkanlığı tarafından organize edilen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.
Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesinden güreşlere katılan birbirinden ünlü pehlivan develer arenaya sığmayınca izleyiciler korku dolu anlar yaşadı. Havaların soğuması ile kızgınlıkları artan pehlivan develeri ayırmakta urgancılar zorlanırken, güreşlerde pehlivan develer kadar urgancılar da yoruldu. Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan bu yıl ilkini düzenledikleri güreşlerin bundan sonra geleneksel olarak devam edeceğini söyledi.
100 DEVE KATILDI
Sabah saatlerinde Karpuzlu Arenası'nda Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ve tertip komitesinin ev sahipliğinde başlayan güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 100 pehlivan deve ile 50 daylak iştirak etti.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen deve güreşlerine çevre il ve ilçelerden de deve güreşine meraklı vatandaşlar da katıldı. Karpuzlu Arenası'nda gerçekleştirilen güreşlere İlçe Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İlçe Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necip Saraç, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İLÇEDE İLK KEZ DÜZENLENİYOR

İlçede ilk kez düzenlenen deve güreşleri öncesi konuşan Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, "Deve güreşleri Yörüklerin asırlık geleneklerinden biridir. Seçimlerde söz verdik, şimdi sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemizde hem insanların kaynaşmasına hem de ilçemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu şenliğin bu yıl ilkini düzenledik. İlk kez düzenlediğimiz bu şenliğin ilçemize ekonomik katkısı da olacak" dedi.
İZLEYENLERİ KORKU DOLU ANLAR YAŞADI

Ozan'ın konuşmasının ardından sırayla sahaya çıkan develer, kıran kırana güreşirken kimi zaman da rakiplerinden korkup kaçan develer seyircilerin üzerilerine doğru koşunca izleyenler korku dolu anlar yaşadı. Zaman zaman birbirine kilitlenen develeri ayırmak için urgancılar uzun uğraş verirken binlerce kişi yılın en renkli güreşini Karpuzlu Arenası'nda izledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tuğrul Ege Akdeniz Ozan Aydın Karpuzlu Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (1)

xxxmobilWeb@haberler.com:

Kalbim egede kaldi.Sezen aksu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title