Haberler

    Arena'da Derbi Ateşi!

    Spor Toto Süper Lig'de derbi vakti.

    MUHTEMEL 11'LER

    Fernando Muslera

    Emmanuel Eboue

    Semih Kaya

    Hakan Balta

    Alex Telles

    Felipe Melo

    Yekta Kurtuluş

    Selçuk İnan

    Wesley Sneijder

    Umut Bulut (Didier Drogba)

    Burak Yılmaz

    Volkan Demirel

    Gökhan Gönül

    Bekir İrtegün

    Bruno Alves

    Caner Erkin

    Mehmet Topal

    Raul Meireles

    Emre Belözoğlu

    Moussa Sow

    Emmanuel Emenike

    Dirk Kuyt

    GALATASARAY

    FENERBAHÇE

    CEZALI - Yok

    CEZALI - Yok

    SAKAT - Aydın Yılmaz, Emre Çolak

    SAKAT - Egemen Korkmaz, Alper Potuk

    UZMANINDAN SKOR TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN!

    TIKLA: BU OYUNCULARA DİKKAT!

    MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

    İki takım arasında bugüne dek oynanan 376 maçın 143'ünü Fenerbahçe, 120'sini de Galatasaray kazzanırken, 113 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

    Galatasaray ile Fenerbahçe, 56. sezonunu geçiren lig tarihinde ise şimdiye dek 113 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 47-31 üstünlük kurdu. Ligdeki 35 maç da berabere sonuçlandı.

    Fenerbahçe'nin teknik patronu Ersun Yanal, geçmişte 6 farklı takımla Galatasaray'a konuk oldu. Yanal, toplam 11 deplasmanda rakibini 1 kez yendi. 2-1'lik bu tek galibiyeti de Kanarya gibi renkleri Sarı-Lacivert olan Ankaragücü'nde elde etti.

    Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan lig maçını Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı.

    Fenerbahçe'nin "Muhteşem Dörtlüsü"nden Webo, Kuyt ve Sow'un Galatasaray'a golü bulunurken, Emenike, Süper lig kariyerlerinde henüz sarı-kırmızılı fileleri havalandıramadı.

    Sarı-kırmızılı takım, ligde geride kalan 27 haftada attığı 46 golün 11'ni ilk çeyrekte kaydederken, sarı-lacivertli ekip ise 59 golünün 17'sini son 15 dakikalık bölüm ve uzatma dakikalarında buldu.

    2007-08 sezonunda Inter'in başında görev yapan Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi grup maçında Fenerbahçe karşısında Şükrü Saracoğlu stadında 1-0 yenilmişti. İtalya'da oynanan maçı ise Inter 3-0 kazanmıştı. Bu sezonda Galatasaray'ın başında Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu stadında karşılaşan Roberto Mancini sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

    Süper Lig'in 27 haftası sonunda en çok gol atan takım Fenerbahçe oldu. Yarıda kalan Trabzonspor maçında atılan gol dahil toplamda 60 gol atan Fenerbahçe karşısında bu hafta ligin en az gol yiyen takımı Galatasaray olacak. Galatasaray oynadığı 27 maçta kalesinde 22 gol gördü. Galatasaray 80 kez ile en az gol pozisyonu veren takım, Fenerbahçe ise 184 kez ile en çok gol pozisyonuna giren takım konumunda bulunuyor.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Galatasaray Moussa Sow Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title