Haberler

Ardanuç'ta Hes Yapımı Danıştay'dan Döndü

5 Hidroelektrik Santral projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararının iptali için açılan davayı reddeden Rize İdare Mahkemesi'nin kararı, Danıştay'dan döndü.

5 Hidroelektrik Santral projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararının iptali için açılan davayı reddeden Rize İdare Mahkemesi'nin kararı, Danıştay'dan döndü. Bilirkişi raporunun eksik değerlendirildiğine işaret eder Danıştay, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Artvin'in Ardanuç İlçesi'nde, Suat ve Polat dereleri üzerinde yapımı planlanan 12.93 megavat gücündeki Ardanuç-5 Hidroelektrik Santral projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'ÇED olumlu' kararı verdi. Bunun üzerine ilçe halkı, 2013 yılının Mart ayında kararın iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme, bilirkişi raporuna dayanarak 'ÇED olumlu' kararının yeterli olduğuna vurgu yaptı ve 7 Mart 2014 tarihinde iptal istemini reddetti.

Bunun üzerine Avukat Halis Yıldırım, Ardanuçlular adına, Rize İdare Mahkemesi'nin ret kararı için Danıştay 14' üncü Dairesine temyiz başvurusunda bulundu. Başvuruyu değerlendiren Danıştay 14'üncü Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu, yerel mahkemenin davayı iptal kararına esas oluşturan bilirkişi raporunun eksik değerlendirmeyle hazırlandığına vurgu yaptı.

HAVZA PLANI YAPILMADI

Avukatı Halis Yıldırım, doğal ve koruma öncelikli güzellikleriyle bilinen ve birçok endemik türe ev sahipli yapan Ardanuç havzasında 5 HES projesinin planlandığını belirterek,  "HES projelerinin Ardanuç havzasına yapacağı toplam etkinin saptanmasına yönelik herhangi bir bütüncül inceleme ve havza planı yapılmadı. Bu yapılmadan ÇED raporu hazırlandı. Bu karar haliyle Danıştay'dan döndü" dedi.

Bu arada, Derelerin Kardeşliği Platformundan yapılan açıklamada, bölge halkının HES'lere karşı hukuk mücadelesini sürdürdüğü belirtilerek, Danıştay kararının 9 Kasım'da  Trabzon'da yapacakları çevre mitingi öncesi kendilerine güç verdiği ifade edildi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danıştay Ardanuç HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title