Haberler

Ardahan Valisi Doğaya Yem Bıraktı

Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakarak, belirli bölgelere foto kapan yerleştirdi.

Vali Özefe, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek ve çalışanlarla birlikte Yalnızçam Uğurludağ eteklerinde bölgede yaşayan karaca, tilki, kurt, yaban ördeği, kaz ve kuş türleri için doğaya yiyecek bıraktı. Yüksekliği yaklaşık 1 metreyi bulan karda belirli yerlere ot, yem ve et bırakan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, "Ardahan 2 aydır karla kaplandı. Karın yağışı ile birlikte yaban hayatın yaşamı da zorlaştırıyor. Uzun süre karla kaplı kalmasından dolayı özellikle tilki, kurt, karaca ve göç etmeyen ördek kaz ve kuşlar doğamızda çok fazla bulunuyor. Bu hayvanların yiyecek sıkıntısı çekmemesi için Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğümüz bir uygulama başlatmış ve bu yılda Ardahan genelinde Karacalar için 700 kg ot, ördek, kaz ve kuşlar için 2 ton buğday, kurt tilki ve diğer yabani hayvanlar içinde 1.5 ton parça tavuk eti alımı yaptı. Özellikle bu yemle çalışmasını yaparken, yerleşim yerinden uzakta, hayvanların hayati tehlikesi olmaması için Karayollarının biraz daha uzağındaki yerlere bırakıyoruz. Ardahan'ın flora ve fauna bakımından zenginliğinin sürmesi için güzel bir uygulama. Sanırım bu şekilde yaban hayattan, vahşi hayvanlardan, onların yerleşim yerlerini, onların yaşam alanlarını kısmen olarak kullanıyoruz. Herhalde bu şekilde de bir ölçüde onlardan aldığımız bu alanların karşılığı olarak tanzim etmiş oluyoruz" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek de kış mevsiminde ormanlık alanlarda yaşayan yaban hayatı için gerek il merkezi ve gerekse ilçelerde doğadaki yaban hayvanlarının bulunduğu uygun yerlere kış boyunca yemleme yapılacağını ve av koruma ekiplerince kaçak avcılıkla mücadelemiz devam edecekti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğurludağ Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title