Haberler

Rekortmen Göleliler, Soğuk Maaşı İstedi

Güncelleme:

Sıcaklığın eksi 40 dereceyi gördüğü Ardahan'ın Göle ilçesinde vatandaşlar devletten kendilerine kış aylarında soğuk maaşı bağlamasını talep etti.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte geceleri ısının sıfırın altında 40 dereceye kadar düşen ve yaklaşık 2,5 aydır Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimlerinden biri olan Ardahan'ın Göle ilçesinde yaşayanlar devletten soğuk maaşı bağlamasını istedi.

VAHŞİ HAYVANLAR BİLE TERK ETTİ

Kar yağışı ve ardından yaşanan soğuklar nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyleyen Göleliler "Zemheri soğukları sırasında doğada yaşayan vahşi hayvanlar bile burayı terk etti. Devletimiz bizlere burada adeta bekçilik yaptığımız için maaş vermesi lazım. Buralar cazip hale getirilmezse insan göçünü kimse durduramaz." dediler.

EKSİ 40'I GÖRDÜ

Göle'de bu yıl en düşük hava sıcaklığı 27 Ocak gecesi 40, 28 Ocak gecesi 39.5, 3 ve 9 Şubat'ta 31 dereceyi buldu.

YURTDIŞINDA DURUM NE?

İngiltere'de 1 Kasım-31 Mart tarihleri arasında hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü bölgelerde yaşayanlara 'soğuk hava ödemesi' yapılıyor. Uygulama ısınma giderine destek olmak amacını taşıyor. Bir hafta boyunca hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bölgelerde yaşayanlara her hafta için 25 sterlinlik (yaklaşık 106 TL) ödeme yapılıyor.

80 YAŞ ÜSTÜNE 300 STERLİN

Benzer bir devlet desteği de yaşlılar için yapılıyor. "Kış ısınma ödemesi" ismi verilen destekle 60 yaş üstü vatandaşlara ısınma yardımı yapılıyor. Eğer 80 yaş üstü iseniz yapılan yardımın miktarı artıyor. Yardım almak için şartları yerine getiren 60 yaş üstü kişilere 100 ila 200 sterlin arası destek verilirken, 80 yaş üstüne verilen yardım 300 sterlini bulabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ardahan Göle Dha Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (47)

hakkıMobil-ANDROID:

bende devletten karı istiyorum

38
1
yanıtYanıtla
ayyıldız:

ARDAHAN VATAN SEVER BIR ILIMIZDIR DALGA GECMIYELIM LUTFEN COCUKLARI YALIN AYAK OKULA GIDER AMA YINEDE DEVLET BAKMIYOR DEMEZ KACAK KUCAK ISE KARISMAZ TURKIYE SEVDALISI BIR ILIMIZDIR. . . 5 MILYON SURIYELI IRAKLIYA AFGANA BAKILIYOR ONLARA SESINIZI CIKARIN

8
25
yanıtYanıtla
Bir Mobil-ANDROID:

hee adanayada sıcak maaşı, Karadeniz'e yağmur maaşı, maraşlılara kahramanlık maaşı, anteplilere gazi maaşı ohh ne güzel 1 dönüm bostan yan gel yat oğlum osman

31
1
yanıtYanıtla
VELİ:

Yazın 42 derece sıcakta aksama kadar günlerce çalışan tarım işçilerine de sıcak maaşı bağlayın o zaman. Saçmalık...

30
2
yanıtYanıtla
AZAB:

VAY SEHIRE BAK SOYUK MASI ISDIYOR VERILMESE SIZDE TUNEL KAZACAKSINIZ HERALDE LA BUNLAR DEVLETI MANYAKMI ZANEDIYOR YOKSA ABTALDA BIZLERIN HABERI YOK OZAMAN ARDIHANDAKI BEYLER INGILTEREDEKI O SOYUK PARASI VEREN SEHIRMI KOYMU HER NERESIYISE ORAYA MURACAT ETSINLER BIZDE SOGUK YERLERDEN GELDIK DESINLER KIMLIK SORARLARSA INKARCI HENDEKCI DESINLER HEMEN KABUL KORUR ONLARIN MURACATI

12
5
yanıtYanıtla
turkıye:

Dünyanın akıllısı onlar galıba devlet soğuk maası verırse kımse durmaz ıstanbulda ankarada herkes gıder soğuk olsun ne farkeder calısmadan maaş alınıcakmıs ya gerçekten devletın hıc ısı yok bıde sızınlemı ugrasıcak aman sogukda oturun bız sıze maasmı verelım dıycek sogukda doguda daglarda gezen askerlerımız polıslerımız ne yapsın sız oturdugunuz yerden maaş ıstıyorsunuz onlar canları pahasına calısıyolar ne utanmaz arlanmaz ınsanlarsınız hadı evınızden çıkın sızde askerlerle polıslerle bırlıkde bu vatanı mılletı koruyun olmaz demı sade ısteyın ama faydalı bırsey yapmayın utanın be

6
11
yanıtYanıtla
oh ne ala:

Turkiye size Katılıyorum zaten elektrik su bedava yeşil kartları var kömür bedava bide maaş bağlandığı zaman ne yapacaklar Türkiye bin kuyusu nasıl kazariz hesabı her sene bir çocuk gerilla olsun diye . . . . . Bütün bunların karşılığı bize nankörlük olarak vatan hainliği olarak geri döner hiç bir şey verilmesin ben istemiyorum!

yanıt4
yanıt6
TUNÇ06:

Beni ısıtacak bir kız bulamadım devletten maaş istiyorum

12
5
yanıtYanıtla
Dadas:

Insanlar ötekileştirerek ayrım yapmayın hem ne bilirsiniz siz Sivas''ın doğusu nasıl her kürt her doğulu terörist değildir şu art niyetli mesaj yazanlar emin olun sizden daha milliyetçi vatanına milletine daha bağlı insanlar var o topraklarda, sen teröristi görsen altına yaparsın ama o beğenmediğin hor gördüğün doğulu vatan ve milleti için onunla mücadele eder. . ha bu arada doğuda ki kayıp kaçak kullanımı ben ödüyorum faturamda sen değil cahil her bölgenin kendi faturasına yansır

16
0
yanıtYanıtla
Baba:

Peki o zaman , devlet de yurdunu, şehrini terk edenin Evine, tarlasına, bağına, bahçesine el koysun ve hatta o malları başkalarına, Orada gerçekten yaşamak isteyenlere versin. . Ne dersiniz !!

5
8
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title