Haberler

Ardahan'daki Tarihi Şapel Yağışlarda Zarar Gördü

Ardahan'da etkili olan sağanak nedeniyle Atatürk Mahallesi'ndeki tarihi şapelde hasar oluştu.

Ardahan'da birkaç gündür aralıklarla devam eden sağanak, Atatürk Mahallesi'ndeki tarihi şapelin (küçük kilise) doğu cephe duvarının tamamen yıkılmasına yol açtı.

Hasar oluşan şapelde İl Kültür ve Turizm Müdürü Efsal Alantar, Kars Müze Müdürlüğünden gelen ekiple incelemelerde bulundu.

Alantar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışlar son yıllarda ildeki tarihi yapılara ciddi zararlar verdiğini ama bunun bu yıl biraz daha güçlü olduğunu ifade etti.

Atatürk Mahallesi'ndeki Ermenilerden kalan tarihi şapelin de yağışlar dolayısıyla doğu cephesinin tümüyle yıkıldığını ve Kars Müze Müdürlüğü'nden teknik ekip isteyerek inceleme başlattıklarını dile getiren Alantar, "Kars Müze Müdürlüğünden gelen uzman ekip, yıkımın neden olduğu, diğer bölümlerin yıkılma ihtimalinin olup olmadığına bakacaklar. Ayrıca rekonstrüksiyonu için çalışmamız olacak." diye konuştu.

Kars Müze Müdürlüğünden inceleme için gelen teknik ekip sorumlusu arkeolog Hakim Aslan ise ilk aşamada doğu cephesinin temelinin boşalmış olması sonucu yıkımın meydana geldiğini tespit ettiklerini belirterek, teknik incelemelerin ardından yapılacak çalışmaya karar vereceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title