Haberler

Ardahan'da Yollar Sıcak Asfaltla Tanıştı

Güncelleme:

Ardahan Belediyesi, Kongre caddesinde sıcak asfalt çalışması başlattı.

Ardahan Belediyesi'nce Kongre caddesinde sıcak asfalt çalışması başlatıldı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, göreve geldiğimiz günden itibaren hayatiyete geçirdiğimiz kalıcı projelerle ve özellikle alt yapı, su, kaldırım, yol, kanalizasyon, park, bahçe gibi kentin yıllardan beri kanayan yarası olan sorunlarını çözdüklerini belirterek, son olarak sıcak karışım asfalt ile halkı yüz yıllık tozlu ve çamurlu yollardan kurtardıklarını dile getirdi.

Başkan Köksoy, yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz 4.5 yıldır her gün, her ay ve her yıl bütün hizmetlerimizi, bu şehrin temel sorunlarını, temel projelerini katlayarak bir hizmet savaşı mantığıyla bugün sıcak karışımın Ardahan'ın ana caddesine atıldığı noktaya geldik. Elbetteki sıcak karışım asfalt önemli bir çalışmadır. Şehrin görselliğine çok önemli katkı sunacak ve şehrin itibarına önemli katlı yapacak bir projedir. Ancak sıcak karışım çalışmasının bir de şu özelliği var? Sıcak karışım asfaltın altında ki çalışmaların bitmesi lazım. Yani kanalizasyon, su, doğalgaz gibi çalışmalar bitmeden sıcak karışım yapmak mümkün değil. Dolayısıyla bugün 2013 yazı itibari ile bizde bu ana caddelerimiz, ara caddelerimiz ve Ardahan'ın hemen hemen bütün cadde ve önemli sokakların da 2 yıldır devam eden kanalizasyon altyapısı ve bu yıl da hızla girdiğimiz doğalgaz altyapısını çok üst noktalara getirdikten sonra, servis bağlantılarını, abone bağlantılarını yaptıktan sonra sıcak karışımı zaten planlamıştık ve bugün Ardahan'ın ana ceddesine Kongre caddesine, Erzurum caddesine sıcak karışım atmış bulunuyoruz ve bu çalışma hızlada devam ediyor. Bugün yaklaşık 500 metre bir karışım atıldı. Yarın da 800 metre asfalt atılacak ve inşallah bir hafta'ya Ardahan'ın bu anlamda sıcak karışım ile ana cadde'dedi sorunu çözülmüş olacak. Bu omurga Kars köprüsü denilen, Kongre caddesi, İnönü caddesi ve Cumhuriyet caddesinden devam eden ve Kars Köprüsünde neticelenecek bir omurga da, ana arter'deki bir çalışmadır. Bu ana cededeki çalışma halkımızın belki onlarca yıl, belki 50-100 yıldır toz, toprak ve esnafımızın çektiği ızdırap sona ermiş olacak ve Ardahan'a gelenlerinde Ardahan'la ilgili kanaatlerin'de çok büyük bir değişim olacak. Doğalgazıyla birlikte, kanalizasyonu ile birlikte, sıcak karışımı ile birlikte çalışmalarımız hızla devam ediyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise, "Sonun da ilimize sıcak asfaltın gelmesinden dolayı çok memnunuz. Bu kadar karmaşadan sonra, bu kadar kalabalıktan sonra ilimize gelen bu asfaltı memnuniyetle karşılıyoruz." diyerek mutluluklarını dile getirdiler.

Çocuklar ise sıcak asfalt üzerinde bisiklet sürmenin keyfini yaşadılar. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ardahan belediyesi faruk köksoy ardahan kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title