Haberler

Ardahan'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Ardahan’da Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ‘3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ nedeniyle program düzenlendi.

Ardahan'da Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa '3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' nedeniyle program düzenlendi.

Valilik önünde başlayarak Kongre Caddesi üzerinden Ardahan Kalesi'ne kadar süren yürüyüş programına Vali Ahmet Deniz, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, kurum müdürleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, "Sağlıklı bir yaşam sürmek hepimizin hayali ve amacıdır. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamın anahtarı spordur. Ne iş yapıyorsak yapalım, hangi mesleği yaparsak yapalım, sporu sağlıklı yaşamın kaynağı olarak hayatımıza koymamız lazım. Obezite nüfus oranımız yüzde 30'a yaklaşmış durumdadır. Bu ürkütücü bir rakamdır. Bu yüzden diyoruz ki, sağlıklı yaşam için özellikle gençlerimizin spor yapmayı alışkanlık haline getirmeleri gerekmektedir. Gençlerimize yönelik Ardahan'da spor altyapısını güçlendirmeye önem vermekteyiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi spora alıştırmaya çalışıyoruz. Çünkü çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Ardahan'da doğasıyla, tabiatıyla spor yapmaya fazlasıyla uygun bir şehir. Dolayısıyla biz de büyüğüyle, küçüğüyle spor yapan bir şehir görme arzusundayız" dedi.

Yürüyüş günü etkinlikleri kapsamında Kale içerisinde Sağlık Müdürlüğü tarafından kan bağışı standı açıldı.

Program sonunda yürüyüşe katılanlara elma ve su ikramında bulunuldu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title