Haberler

Ardahan'da "Organ ve Doku Bağışı" Konferansı

Ardahan'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Organ ve Doku Bağışı" konulu konferans düzenlendi.

Ardahan'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Organ ve Doku Bağışı" konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki etkinliğe, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile çok sayıda yetkili ve sağlık çalışanı katıldı.

Vali Deniz, burada yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğin Ardahan'da yapılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Beklemek zordur. Özellikle ölümü bekliyorsanız, bu daha da zordur. Çünkü hastanelere gittiğimiz zaman organ nakli bekleyen insanların ölümü beklediğini görürsünüz, günlerce. Bir taraftan da bir ışık bekliyorlar. Bir ümit bekliyorlar. Onun için gelin hepimiz bir ümit olalım" dedi.

Sağlık sektöründe son günlerde örnek olan işler yapıldığını ifade eden Deniz, "Ancak bazı alanlarda sınıfta kalıyoruz. Örneğin İspanya bu alanda organ naklinde bizim on katımız daha fazla bağışta bulunan bir ülke. Biz niye onları geçmeyelim? Bu tamamen bir empati, sahip çıkma meselesi. Lütfen kendimizi onların yerine koyalım. Kendimizi ölümü bekleyen insanların yerine koyalım" diye konuştu.

Vali Deniz, söz konusu bağışın dinen de hiçbir sakıncasının olmadığını sözlerine ekledi.

Erzurum Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatöre Dr. Fatih Kacıroğlu da organ naklinin bir tedavi şekli olduğunu belirterek, Organ nakillerinde dünya neyi yapıyorsa biz onu yapıyoruz. Son dönemlerde yüz nakli ile de gündeme geldik. Kol ve bacak nakillerinde de. Dünya neyi yapıyorsa biz onu yapıyoruz: Dünyanın yapamadığını da yapıyoruz. Ancak daha da iyi olabilir" ifadelerini kullandı.

Ardahan İl Sağlık Müdürü Dr. Ulaş Karaca da söz konusu etkinliği toplumda farkındalık yaratmak ve bilgi kirliliğini önlemek amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

2011 yılında kızlarının ölümüyle organ bağışında bulunan anne Ayten ve baba Gürbüz Gültekin'e Vali Deniz tarafından bir teşekkür belgesi verildi.

Etkinlik, organ bağışında bulunmak isteyenlerin form doldurmasıyla sona erdi. - Ardahan

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Ahmet Altıparmak Erzurum Ardahan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title