Haberler

Ardahan'da Mezarı Bulunan Rus Generalle İlgili Çarpıcı Detay: Rum Olabilir

Güncelleme:

Ardahan'da bulunan ve Rus generale ait olduğu değerlendirilen mezarın ateş tuğladan örülmüş kubbe tarzında bir mezar olması, generalin Rum asıllı olma ihtimalini gündeme getirdi.

Ardahan'da bulunan ve Rus generale ait olduğu değerlendirilen mezarın ateş tuğladan örülmüş kubbe tarzında bir mezar örneği olduğu ifade edildi.

KUBBE TARZINDA ÖRÜLMÜŞ

Karagöl Mahallesi'ndeki bir inşaat alanında iş makinesi ile başlatılan temel kazısı sırasında üzerinde haç işareti olan tabutla ilgili kazı alanında incelemelerde bulunan Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Levent Küçük, mezarın ateş tuğladan örülmüş kubbe tarzında bir mezar örneği olduğunu söyledi.

RUM ORTODOKSLAR TERCİH EDİYOR

Rus mimarisi döneminde yapılan binaların hepsinde böyle kesme taşlar kullanıldığını söyleyen Küçük, üst tarafında çatı kısmı ise tuğla ile bombe vererek yapılan yapıların daha çok Ortodoks olup Rumların tercih ettiği mezar türü olduğunu belirtti.

"RUM ORTODOKS OLABİLİR"

Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Levent Küçük, "Ermeniler veya diğer Gayri Müslimler bu çeşit mezar yapmıyorlar. Onlar daha çok Müslümanlara benzeyen Lahit ve tabut mezar türünü benimsiyorlar ama Rumlar ise böyle odacık şeklindeki kubbe şeklinde olan bir mezar yapısını, oda yapısını tercih ediyorlar. Kişinin Rum asıllı olma ihtimali daha yüksek. Ama yine de Ortodoks inancına göre defnedilmiş. Ortodoks inancının geleneklerine göre uygun olarak defnedilmiş." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karagöl Ardahan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title