Haberler

Ardahan Balık Havuzu Buz Tutan Şilaleye Döndü

Balık havuzu buz tutan şilaleye döndü Alper TURGUT/ POSOF (ARDAHAN),(DHA)-ARDAHAN'da etkili olan Sibirya soğukları Posof ilçesindeki bir balık çiftliğinde, havuzları besleyen suları dondurdu ve şelale görünümünü aldı.

Balık havuzu buz tutan şilaleye döndü

Alper TURGUT/ POSOF (ARDAHAN),(DHA)-ARDAHAN'da etkili olan Sibirya soğukları Posof ilçesindeki bir balık çiftliğinde, havuzları besleyen suları dondurdu ve şelale görünümünü aldı.

Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Ardahan'da tablo gibi görüntüler de yaşanıyor. Posof İlçesi Bükler mevkinde Köksal Kaya'ya ait balık çiftliğinde havuzları besleyen su, soğuk hava nedeniyle dondu. Donan su kanalı adeta bir şelale görünümünü aldı. Kar yağmadığı için soğuklaın etkili olduğunu söyleyen Köksal Kaya, "Havuzları besleyen çay bile dondu. Dere suyunun donması üretimimizi etkilemeyecek. Çünkü kaynak suyundan balıkların bulunduğu havuzlara azar azar verdiğim için havuzlar donmuyor. Yalınız çaydan gelen su donuyor. Kanallar donduğu için her sabah buzu kırarak havuzlara akan suyun önünü temizliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Köksal Kaya Ardahan Sibirya Posof Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title