Haberler

Arcelor, Rozak'ın Yüzde 51 Hissesini Satın Aldı

Dünya Çelik Sanayi Sektörünün Önde Gelen Firmalarından Arcelormittal, Türkiye'de Faaliyet Gösteren Rozak A.ş.'nin Hisselerinin Yüzde 51'ini Satın Aldı.

Dünya çelik sanayi sektörünün önde gelen firmalarından ArcelorMittal, Türkiye'de faaliyet gösteren Rozak A.Ş.'nin hisselerinin yüzde 51'ini satın aldı.

Konuyla ilgili bugün Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısına katılan ArcelorMittal Çelik Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Philippe Dormayan, ArcelorMittal Distribution Türkiye Rozak Yönetim Kurulu Üyesi İgal Zakuto, ArcelorMittal Yönetim Kurulu Üyesi Gonzalo Urguijo ve ArcelorMittal Distribution Türkiye Rozak Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Zakuto, satışla ilgili açıklamalarda bulundu. Hisse alım işlemlerinin tamamlanması için ilgili anti-tröst kurumlarının onayı gerekirken; onay

işleminin 2007 sonuna kadar tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

ArcelorMittal Yönetim Kurulu Üyesi Gonzalo Urguijo, satın almanın ArcelorMittal'ın Türkiye'nin tüm ürünlere olan güçlü taleplerini karşılamasına yönelik atılan ilk adım olması sebebiyle çok önemli olduğunu vurguladı. Urguijo, "Türkiye'deki çelik pazarı dünyada en hızlı büyüyen çelik pazarıdır. Yüzde 10'un üzerinde büyüme kaydedilen inşaat sektörü çok dinamik. Rozak'ın çoğunluk hisselerinin satın alınması bu ülkedeki çelik dağıtım kapasitemizi 2010 yılı için belirlediğiz hedefe ulaştıracak" dedi.

Daha sonra firma yetkilileri gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yapılan satışın iki taraf içinde hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

(AA-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title