Haberler

Arçelik- LG'den Çıkarılanlar İşe İade Davası Açtı

Güncelleme:

Kocaeli'de Arçelik LG Fabrikası'nda işten çıkarılan 168 işçi, bugün Gebze Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak işe iade davası açtıklarını duyurdu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi'ndeki Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Arçelik LG Fabrikası'nda işten çıkarılan 168 işçi, bugün Gebze Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak işe iade davası açtıklarını duyurdu.

Gebze Adliyesi önünde bugün bir araya gelen işçilere CHP, EMEP, ÖDP, UİD-DER, BİLKAR, HDP, TMOBB ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. İşçiler adına basın açıklamasını işçi temsilcisi Hüseyin Tohumcu yaptı.

Tohumcu, Arçelik– LG işçileri olarak metal iş kulunda Bursa, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'da onlarca fabrikada, on binlerce işçinin başlattığı Türk Metal'den istifa sürecine katıldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Arçelik– LG işçileri olarak bizler Türk Metal'i buradan çıkarmak için, işçiyi temsil etmeyen anlayışına son vermek için anayasal hakkımızı kullanarak istifa etmeye karar verdik. Sözcülerimizi seçerek, taleplerimiz doğrultusunda fabrika yönetimi ile bir toplantı yaptık. Fabrika yönetimi başlangıçta bu taleplerin makul talepler olduğunu ifade etti. Ancak bu açıklamaya rağmen verdiği sözleri tutmadı. Daha sonra168 işçi arkadaşımızı baskı ve zor yoluyla işten attı. Bizleri temsil etmeyen Türk Metal Sendikası'ndan kurtulmak ve işe geri dönmek amacıyla işe iade davası açacağımızı, fabrika önünde de direnişe başladığımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Gebze Adliyesi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

isa eser:

iscilerin birligi sermayeyi yenecek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title