Haberler

Arçelik A.Ş., İnovasyon Haftası'nda Ödüle Doymuyor

Güncelleme:

Türkiye İnovasyon Haftası'nda Arçelik A.Ş. bir ödül daha kazandı.

İkinci gün aldığı 'Ar-Ge Liderliği' ve 'Teknoloji Geliştirmede Liderlik' ödüllerinden sonra üçüncü gün düzenlenen İnovaLİG İnovasyon Liderleri Ödül Töreni'nde "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde şampiyon olarak ödüle layık görüldü. Ödülü Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Arçelik A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nda bir ödül daha aldı. İnovasyon Haftası'nın ikinci günü düzenlenen törende aldığı 'Ar-Ge Liderliği' ve 'Teknoloji Geliştirmede Liderlik' ödüllerinin ardından etkinliğin üçüncü günü düzenlenen ve Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLİG İnovasyon Liderleri Ödül Töreni'nde 'İnovasyon Stratejisi' kategorisinde şampiyon olarak ödüle layık görüldü. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ödülü T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin, uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney işbirliğiyle gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG'de şirketler hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarışıyor hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı buluyor. İnovaLİG'de yer alan firmalar hem Türkiye hem de Avrupa standartlarında inovasyon karnelerini elde etmiş oluyor. Bu programın benzerlerinden en büyük farkı, inovasyon yetkinlikleri değerlendirmesinde A.T. Kearney'nin başarısı kanıtlanmış IMP3rove metodolojisinin kullanılacak olması ve bir inovasyon programının ilk kez böylesine geniş bir çapta ve ulusal boyutta uygulanmasıdır. Yarışmaya katılan firmalar 5 kategoride değerlendirildiler. İki aşamalı gerçekleşen ödül sürecinde her kategoride ilk 10'a giren toplam 50 firmaya yapılan ziyaretler sonrası her kategorinin ilk 5 firması belirlendi ve jüri değerlendirmesi sonucu her kategoride ödüle layık görülen şirketler seçildi.

Levent Çakıroğlu: "Arçelik'te inovasyonu, ürünle sınırlandırmıyoruz ve tüm süreçlerde inovatif yaklaşımları hayata geçiriyoruz."


Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında birbirinden değerli 3 ödüle layık görülmenin gururunu yaşadığını belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Arçelik'in inovasyon konusunda da Türkiye'deki girişimlere liderlik yaptığını ve inovasyon ekosisteminin kurulmasına destek olduğunu vurguladı. İnovasyonun Arçelik'in stratejisi ve iş modelinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Çakıroğlu: "Global vizyonumuzu destekleyen stratejimizin odağında inovasyon yer alıyor. İnovasyonu şirket kültürünün ve iş yapış tarzının önemli ve ayrılmaz bir unsuru haline getiren Arçelik A.Ş. her aşamada geliştirdiği inovatif çözümler ile sektörde fark yaratıyor" dedi.

Arçelik'te inovasyonu, ürünle sınırlandırmadıklarını ve tüm süreçlerde inovatif yaklaşımları hayata geçirdiklerini ifade eden Çakıroğlu:"Şirket stratejimizin ana taşıyıcılarını marka, tasarım, kalite, teknoloji ve inovasyon olarak ifade ederken, inovasyonu teknolojiden ayrı olarak belirtiyoruz. Şirketimizde inovasyon yönetimini, farklı birimlerimizde çalışan ekiplerimizin bir araya geldiği ve doğrudan Genel Müdüre bağlı İnovasyon Direktörlüğümüz yürütüyor. Böylelikle inovasyonun, şirket ajandamızdaki önceliğini daha da görünür kılıyoruz. Bunun da ötesinde, yenilikçi fikirlerin sistematik olarak ve daha hızlı değerlendirileceği ortamı sağlıyoruz" dedi.


"Tüketicilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak, hatta ötesine geçecek ürün ve hizmeti geliştirmek üzere yenilikçi fikirleri değerlendiriyoruz."

Arçelik A.Ş.'de inovasyonun, teknolojideki yenilikler ve Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra, pazarlardaki çalışmalardan da tetiklendiğini ve inovasyon süreçlerinde pazar analizlerinin önemli yer tuttuğunu vurgulayan Çakıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Farklı coğrafyalarda, tüketicilerin alışkanlıklarını ve yaşam tarzlarını yerinde inceliyoruz. Ev ziyaretleri ve etnografik araştırmalar bu amaçla kullandığımız yöntemlerden bazıları. Öğrendiğimiz her şeyi ürünlerimize yansıtarak, tüketicilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak, hatta ötesine geçecek ürün ve hizmeti geliştirmek üzere yenilikçi fikirleri değerlendiriyoruz."

Çakıroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Kendi Ar-Ge kaynaklarımızın yanı sıra; üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile teknoloji geliştirme çalışmaları ve yoğun işbirlikleri yapıyoruz. Böylece inovasyon süreçlerimizde çok yönlü hareket edebiliyor, daha hızlı sonuçlar alıyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında inovasyon ile ilgili pek çok önemli organizasyonda yer alıyoruz. Örneğin, açık inovasyon platformlarından faydalanıyoruz. Erken aşama teknoloji avcılığı yapıyoruz. Rekabette bizi farklılaştıracak yeni ürünler, ürün özellikleri ve iş alanları konusundaki inovasyon çalışmalarımızda hızımızı arttırmaya ve yenilikçi fikirlerin yeşermesine fırsat vermeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılması bizi son derece mutlu ediyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Koç Holding Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title