Haberler

Arcayürek Mezarı Başında Anıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Anmadan görüntüler Mustafa Balbay'ın konuşması Gazeteci yazar Cüneyt Arcayürek, ölümünün birinci yıl dönümünde Gölbaşı'ndaki mezarı başında anıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Anmadan görüntüler

Mustafa Balbay'ın konuşması Gazeteci yazar Cüneyt Arcayürek, ölümünün birinci yıl dönümünde Gölbaşı'ndaki mezarı başında anıldı.

Törene, Arcayürek'in ailesi, sevenleri ve iş arkadaşlarının yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker katıldı.

Törende, Cüneyt Arcayürek'in mezarına çiçekler bırakıldı.

Mustafa Balbay, burada yaptığı konuşmada, "Cüneyt ağabeyin hem anıları, hem meslek bilinci önünde saygıyla eğiliyorum." dedi.

Nazmi Bilgin de "Aşağı yukarı yarım asırı bulan bir beraberliğim vardı. Benim ağabeyimdi, babamdı, beni evlendiren kişiydi. Sözünün eriydi. Uzaktan çok zor bir kişi olarak görünürdü ama yaklaştığınızda çok naif bir insandı. Türk basınında anıt isimlerden biri olarak mutlaka uzun yıllar kendisinden söz ettirecektir. Ben kendisini rahmetle anıyorum, mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Özden Toker ise Arcayürek'i genç yaşta tanıdığını ve uzun yıllar boyunca hatırlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Cüneyt Arcayürek'in eşi Esin Arcayürek, anma törenine katılanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cüneyt Arcayürek Mustafa Balbay İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title