Haberler

Araştırmacı Yazar Faruk Dilaver Yunus Emre ve Hakikatı Konuştu

Yunus Emre’nin hayatına ve düşüncelerine yönelik yaptığı çalışmalar ve yazdığı kitaplarla tanınan Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurucusu, Araştırmacı-Yazar Faruk Dilaver Nazilli’de Yunus Emre ve Hakikatı anlattı.

Yunus Emre'nin hayatına ve düşüncelerine yönelik yaptığı çalışmalar ve yazdığı kitaplarla tanınan Yunus Emre Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin kurucusu, Araştırmacı-Yazar Faruk Dilaver Nazilli'de Yunus Emre ve Hakikatı anlattı.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda konuşan Araştırmacı-Yazar Faruk Dilaver'in söyleşisine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve çok sayıda izleyici katıldı. Dilaver, "Tüm hayatımı Yunus'u anlamaya ve anlatmaya adadım. Onun düşüncelerini, kültürünü yaymayı kendime görev bildim. Bu yolda çok sayıda kitap yazdım, konferans ve seminerler verdim. Bu tür etkinliklerle Yunus'u, onun yaşam felsefesini, düşüncelerini anlatma fırsatı buluyoruz. Nazilli halkı yapıları itibarı ile çok sıcak insanlar. Burada bulunmak, insanların sıcaklığını ve samimiyetini sonuna kadar hissetmek beni çok mutlu etti. Yunus Emre de Mevlana da bizlere insanları karşılık beklemeden sevmemizi öğütlüyor. Gerek seminer ve toplantılarda konuştuklarımla, gerekse yazdığım kitaplarla bu iki değerli insanın öğütlerini ve yaşamlarını tüm insanlara örnek olması açısından anlatıyorum. Gerçek aşkın ne olduğunu, gerçek sevgilinin kim olduğunu gönül dostlarımıza anlatmak tüm Yunus Gönüllülerin görevidir. Yunus'u, Mevlana'yı, Şems'i anlamaya, tüm dünyaya anlatmaya çalışalım. Gönül dostlarımızla bir araya gelmemize vesile olan bu söyleşinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Araştırmacı-Yazar Faruk Dilaver'in söyleşisini sonuna kadar izleyen ve dinleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Yazmış oldukları kitapları, vermiş oldukları konferanslarıyla ırk, renk, din dil ayırt etmeksizin gönüllere yürüyen, hümanizmaları yüksek, ehli iman, ehli irfan, ehli izan ve güzel İnsan Faruk Dilaver'e çok teşekkür ediyor ve kendisiden Allah Razı olsun diyorum. Kendisinin gönlüne diline ve ayaklarına sağlık" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title