Haberler

Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Şubesi'nin Yeni Binası Açıldı

Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Şubesi’nin yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Şubesi'nin yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Şubesi'nin yeni binası Hacı Bayram Mahallesi'nde açıldı. Açılışa katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Hacı Bayram'ın artık hizmete yönelik vakıfların hepsinin biraraya geldiği ve hizmet yarışlarının yapıldığı bir mekan haline geldiğini belirterek, "Ben hayırlı uğurlu olsun, hayırlı hizmetlere vesile olsun diyorum. Her zaman kardeşlerimizin yanında bulunduğumuzu bir sefer daha beyan etmek istiyorum. Cenab-ı Allah kardeşlerimizin gayretine gayret katsın inşallah" ifadelerini kullandı.

"GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN YAN KURULUŞU KONUMUNA DÜŞMEMELİ"

Araştırma ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. Burhanettin Can ise "Parlamento dışı siyaset ve sosyal sorumluluklarımız" konusunda bir konuşma yaptı. Bugün İslam coğrafyası olarak bakıldığında başta Türkiye olmak üzere Osmanlının son yüzyılından başlayıp bugüne kadar gelen adı henüz konulmamış fakat sosyolojik savaş denilen bir savaşın muhatabı olunduğunu kaydeden Can, "Bugün Türkiye'de bu sosyolojik savaş belli bir boyuta gelmiş vaziyettir. Sosyolojik savaş askeri savaşlar gibi etkili ve anında görülen değil, belki yüzyıl elli yıl sonra etkileri görülendir" dedi.

Hayatın adalet üzerine inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Can, şunları kaydetti:

"Bu noktada siyaset kavramı temel değerlerimizin, hak değerlerin iktidar olmasıdır. İktidar olduktan sonra korunması zenginleştirilmesi, mükemmele doğru gitmesi olayıdır. O açıdan Türkiye'deki siyaseti iki boyutlu ele almamız gerekir. Bir, parlamento üzerinden yapılan siyaset parti ve yan kuruluşları şeklinde olurken, parlamento dışında yapılan siyaset bu yapılar aracılığıyla olmaktadır. O nedenle gönüllü kuruluşlar herhangi bir siyasi partinin yan kuruluşu konumuna düşmemeli. Gönüllü kuruluşlar üretmeli, denetlemeli, stratejik akıl ortaya koymalı. Siyasi iktidarlara yardımcı olmalı yol göstermelidir"

Can, başkasının dünyalık menfaati için ahiretinin satılmaması gerektiğine dikkati çekerek, "Başkasının dünyalığı için ahretimizi satacak yıpratacak bir tutum tavra girmemiz lazım. Maalesef seçim dönemlerinde, atama dönemlerinde devlet dairelerinde en çok ihmal edilen uyulmayan konulardan biridir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE GENELİNDE CİDDİ ARAŞTIRMALAR YAPTIK"

Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Şube Başkanı Hikmet Yıldırım, binanın yerinin tahsis edilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin önemli sorunları hakkında araştırma yapmak değer eksenli çözümler üretmek ve ilgililere önerilerde bulunmak amacıyla Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi kısa adı (SEKAM) olan stratejik düşünce üreten merkezimizi oluşturduk. Türkiye genelinde ciddi araştırmalar yaptık. Bu araştırmaları kitaplaştırdık ve bunları kamuoyuyla paylaştık. Tüm bu yapılanmamız vakıf genel merkezi şubelerimiz, kültür dernekleri, yayın evlerimiz, dergilerimiz, stratejik araştırma merkezimiz ile hareketimiz yeni bir evreye girmiş umran okulu olmuş yeni bir çatı kuruluş olan Umran Kültür ve Medeniyet Hareketi olarak ortaya çıkmıştır. Müslüman zihnin inşası çalışmaları ile çok yoğun bir çalışma temposu içinde olan Vakfımızda haftalık 700 civarında ilgili bu çalışmalardan yararlanmaktadır. Yeni binamızda daha planlı, daha verimli, daha kalıcı çalışmaların yapılabilmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da maddi ve manevi katkılarınızı bekliyoruz."

Yapılan duanın ardından Vakfın yeni binasının açılış kurdelesi kesildi. Gökçek ve beraberindekiler Vakıf içerisinde bulunan tekzip sergisini gezdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Melih Gökçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title