Haberler

Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hamdi Temel koordinatörlüğünde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi verildi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen "Temel ve Uygulamalı Fen Bilimlerinde Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi" Prof. Dr. Hamdi Temel koordinatörlüğünde Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (DÜBTAM) düzenlendi.

Eğitim kapsamında Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Keskin, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Canan Atılgan, Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Onay ve Prof. Dr. Hamdi Temel, Bozok Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Büyükata tarafından, araştırmanın Planlanması, 5N1K, Araştırmanın İş Yükü Dağıtımı ve Zaman Yönetimi, Araştırma Sonuçlarının Analizi ve Dokümantasyonu, Bulguların Değerlendirilmesi ve Yayına Dönüştürülmesi konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Uygulamalı eğitimlerde katılımcılar gruplandırılarak, her grubun kendi içerisinde ortaklaşa prototip proje fikri geliştirmeleri istendi. Daha sonra gün boyunca yapılan aktivitelerin kritik edilmesi, proje süreçleri üzerine takım çalışmaları, oluşturulan küçük takımlarla gün içerisinde ele alınan kavramların pekiştirilmesi ve temel kavramlar ışığında, özgün değer ve yaygın etki deyimleri irdelendi.

Anlatılan konularla ilgili küçük sınavların yapıldığı proje eğitiminde, 1001 proje önerisi formunda başlık, özet, konu ve kapsam ile literatür bilgilerinin oluşturulması istendi. Günün değerlendirilmesi için, oluşturulan takımlarla gün içerisinde ele alınan konuların pekiştirilmesine dönük etkinlikler yapan katılımcılar, "Bir proje neden başarısız olur?" konulu takım aktiviteleri gerçekleştirdiler.
Zayıf ve güçlü noktaların paylaşılması, takımlar oluşturularak projelerde yer alan ekiplerin rolünün kavratılmasına dönük renkli kartonlar, oyun hamurları ile uygulamalı etkinliklerin yapıldığı eğitimde, üç farklı grubun kendi içerisinde alanları ile ilgili olarak, panelistler tarafından başarılı/başarısız bulunmuş proje örneklerinin incelenmesi sağlandı. İlginin yoğun olduğu eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Sabancı Üniversitesi Dicle Üniversitesi Mustafa Keskin Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title