Haberler

Arasta Kültürü Yaşatılacak

Merzifon Belediyesince 143 tarihi dükkanı kapsayan ve arasta kültürünü yaşatmayı amaçlayan proje kapsamında restorasyon çalışması başlatıldı.

AMASYA (AA) - Merzifon ilçesinde ulunan 143 tarihi iş yerinin bulunduğu arastanın  tarihi dokusu ve kültürünün yaşatılması için restorasyon çalışması başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı'na açılan, tarihi işyerlerinin bulunduğu yerde gerçekleştirilen programa Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Belediye Meclis Üyeleri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen programda konuşan İlçe Kaymakamı Geyim, arasta kültürünün bir ecdat yadigarı olduğunu ifade ederek, belediyenin arasta kültürünü yaşatmaya yönelik olarak gösterdiği çabayı takdir ettiklerini söyledi.

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise, arasta kültürünü yaşatma projesinin 7 milyon liraya mal olacağını söyledi.

Tarihi işyerlerinin restore edildikten sonra esnaflara verileceğini ve restore nedeniyle esnaftan hiçbir ücret talep edilmeyeceğini hatırlatan Aydınlı şunları kaydetti:

"Meydan Projesini tamamlayarak ecdat yadigari tarihi eserlerin gün yüzüne çıkmasını sağladık. Bu hayal bir projeydi ve çok şükür başardık. Buradaki 143 tarihi dükkanı esnafımızdan hiçbir bedel talep etmeden restore edeceğiz ve kullanımı için esnafımıza vereceğiz. Kamulaştırmamız gereken yerler var." - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kadri Merzifon Aydınlı Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title