Haberler

'Aras Edaş ve Aras Epsaş Hisse Devir Teslim Töreni ve Aras Bölgesi Kurumsal Vizyon ve...

ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. (ARAS EDAŞ) ve Aras Perakende Satış A.Ş.'nin (ARAS EPSAŞ) "Hisse Devir Teslim Töreni ve Aras Bölgesi Kurumsal Vizyon ve Sürdürülebilir Hedefler Toplantısı", Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile Erzurum'da gerçekleştirildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın düzenlediği ihale sonucu; Erzurum merkezli Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan ARAS EDAŞ ve ARAS EPŞAS, Kiler Grubu ve Çalık Elektrik Dağıtım Yatırımları A.Ş. (ÇEDAŞ) ortaklığındaki Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından devralındı.

Erzurum'da düzenlenen ve Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın ev sahipliği yaptığı "Hisse Devir Sözleşmesi İmza Töreni ve ARAS Bölgesi Kurumsal Vizyon ve Sürdürülebilir Hedefler Toplantısı"na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2. Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.

Şirketin genel müdürü Abdülkadir Köker, şirketin kurumsal vizyonunu anlatan bir sunum yaptı.

Törende bir konuşma yapan Nahit Kiler, "Bu tür bir etkinliği Erzurum'da düzenlememiz için bizlere yol gösterici olan sayın bakanlarımıza ve değerli bürokratlarına huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kiler, ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kaliteli ve nitelikli bir şekilde elektrik dağıtım hizmeti vermenin sadece bu bölge için değil tüm ülkenin elektrik dağıtım şebekesi için büyük bir katma değer oluşturacağını vurguladı. Kiler, şöyle konuştu:

"Bundan sonra her şeyden önce bu bölgenin enerji yatırımının yükünü artık bizler üstlenmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla devletin gelirini daha çok eğitime, sağlığa, altyapıya yönlendirmesine imkan sağlıyoruz. Daha da önemlisi bu bölgenin insanının, bürokratının, siyasetçisinin en önemli şikayet konusu olan hizmet kalitesi sorununa da neşter vurmuş oluyoruz. Yıllardır bu bölgelerde zaman zaman sisteme aşırı yüklenmeler nedeniyle, istikrarlı biçimde elektrik dağıtımının olmaması nedeniyle hayatın ne kadar zorlaştığını ve bundan buradaki hemşehrilerimizin ne kadar şikayetçi olduğunu hepimiz çok yakından biliyor ve yaşıyoruz. Artık bu sorunları çözmek üzere özel sektör işletmeciliği sürecini başlatıyoruz."

Ahmet Çalık ise "Hükümetimiz elektrik dağıtımı gibi tüm halkımız için önem taşıyan bir hizmeti çok doğru bir kararla özel sektöre devrederek bizlere güvendiğini göstermiştir. Bizler de büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin bilinci içinde durmaksızın çalışacağımızın bilinmesini isteriz" dedi.

Çalık, elektrik dağıtımında ulusal ve uluslararası alanda önemli bir deneyim elde ettiklerine dikkat çekti. Yeşilırmak bölgesi ve Kosova'daki deneyim ve başarılarını Kiler Holding ile birlikte artık Aras elektrik dağıtım bölgesinde de hayata geçirmek üzere yola çıktıklarını belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Aras EDAŞ olarak ülkemize, bölgemize ve tüm müşterilerimize daha fazla değer üretmeye odaklanmış, toplumsal değerlere saygılı, çevre bilinci yüksek, kurumsal sosyal sorumluluğun gerektirdiği biçimde çalışan bir şirket olmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte tüm abonelerimizin desteği, sabrı, görüş ve eleştirileri bizlere yol gösterici olacaktır."

Konuşmaların ardından davetli bakanların ve bürokratların katılımları ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Aras Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin, 128 milyon 500 bin dolar bedelle Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş.'ye devrine ilişkin imzalar atıldı. Ardından sembolik çekle hatıra fotoğrafı çekildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Bayburt Ardahan Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title