Haberler

ARAS EDAŞ, Faiz Affı Yapıyor

Güncelleme:

ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ), elektrik borcu olan aboneleri için iki ay süreli faiz affı getirdi. ARAS EDAŞ Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinde elektrik dağıtımı yapıyor.

ARAS EDAŞ Genel Müdürü Abdulkadir Köker, yaptığı yazılı açıklamada, uygulamalarının her iki taraf için de bir fırsat olduğunu ve borcu olan herkesin bu ödeme kolaylığından yararlanması gerektiğini söyledi.

AMAÇ KAÇAĞI BİTİRMEK

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinde elektrik dağıtımı yapan, kamu hizmeti veren bir firma olduklarını belirten Köker, açıklamasında şunları kaydetti:

"Öncelikli hedefimiz kaçak elektrik kullanımını azaltarak kısa süre içerisinde yok etmek. Bu kampanya sadece kaçak elektrik kullanımını azaltmaya yönelik değil. Birikmiş borçlarından dolayı zor durumda kalan vatandaşlarımızın borç yükünü hafifletmekte uygulamamızın kapsamında.

Bu kampanya süresinde, toplam tutarı 136 milyon lirayı aşan faizlerin silinmesi, abonelerimize verdiğimiz değerin astronomik rakamlarla ölçülemeyeceğini ve kaçak elektrik kullanımını yok etmeye kararlı olan tutumumuzun ne derecede sağlam olduğunu gösterir niteliktedir. Yapmış olduğumuz faiz affı, abonelerimizi rahatlatacağı gibi birikmiş faizlerden dolayı kaçak elektrik kullanan abonelerimizi de bize bağlayacağını umuyoruz. Elektrik borçlarını, faizleri biriktiği için ödeyemeyen abonelerin, 1 Haziran 2014 tarihinden 31 Temmuz 2014'e kadar ARAS EDAŞ fatura merkezlerine gitmesi yeterli olacak."

YALNIZCA ANA PARA TAHSİL EDİLECEK

Köker, af kolaylığının 28 Haziran 2013 tarihinden önce oluşmuş tüm elektrik borçlarını kapsayacağını ve sadece anaparanın tahsilatının yapılacağını vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Abonenin 28 Haziran 2013 tarihinden sonrasına ait hiçbir borcu yoksa abonenin şahsen müracaatı ve defaten ödeme yapması halinde 28 Haziran 2013 tarihinden önceki borçlarından sadece asıl alacak (anapara) tahsil edilerek gecikme zammı alınmayacaktır. Bununla birlikte söz konusu tarihten öncesi ve sonrasına ait borcu varsa müracaat anında tamamının ödenmesi halinde, 28 Haziran 2013 tarihinden önceki borçlarından asıl alacak tahsil edilerek gecikme zammı alınmayacaktır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Erzincan Erzurum Ağrı Kars Yerel Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (15)

namuslu:

zaten bu asalakların çaldığını hep biz ödüyoruz Allah burunlarından getirsin

13
3
yanıtYanıtla
antikıro:

doğuda kaçak elektrik kullanan kırolar tez zamanda kanser olur inş

10
3
yanıtYanıtla
kundura selim....:

demekki türkiye batıdan geçiniyor...

10
2
yanıtYanıtla
xxxxx:

doğu tarafında fatura ödeyen varmıki yada nadir görülüyo fatura ödeyen. çoğunluk kaçak elektrik kullanıyo die haberler çıkmıyo değil yani kaçak kullanılan faturalara neyin affı bu. gerçi kaçak kullanım vergiside bizlerden alınıyo. helal etmiyoruz ayrıca

11
1
yanıtYanıtla
S.B.:

Bu nasıl bir çifte standart ??? bu talimatı o şirketlere kimler verdi ne için verdi, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy karşılığı gibi geliyor bana ......neden Ankara veya Antalyadaki borçlulara aynı af gelmiyor ??? Kürt kardeşlerimizin oylarına muhtaç oldukları için olmasın sakına !!!

8
2
yanıtYanıtla
HOPPALAAA:

Len zaten o bölgenin yüzde sekseni kaçak kullanıyor.Biz ödüyoruz faturalarını.Kalan yüzde yirmiden de almayın da tam olsun.Bir de nüfus kağıtlarını iletin bize üstümüze alalım.

9
1
yanıtYanıtla
MİLLİYETÇİ:

nıye hep doğu batıdakiler insan değilmi iyilik yapıyorsunuzda sanki kadir kıymetmi biliyorlar

8
1
yanıtYanıtla
ALTAY:

İnşallah zararı düzenli ödeme yapanlara dağıtmazsınız

9
0
yanıtYanıtla
mehmet emin:

ordan sil bize yaz ............hey gidi heyyyy

8
0
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

DÜRÜST''ÜZ,DÜRÜST. ADAMLAR YILLARDIR KAÇAK KULLANSINLAR BEN TAKIR, TAKIR PARAMI ÖDEYEYİM. BENDEN YANA HAKLARIM ZEHİR ZIKKIM OLSUN.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title