Haberler

Arapgir Göleti Yıl Sonuna Kadara Açılıyor

Malatya’nın Arapgir ilçesinde yapımı devam eden Arapgir Göleti ve göl alanın membranla kaplanması işi devam ediyor.

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yapımı devam eden Arapgir Göleti ve göl alanın membranla kaplanması işi devam ediyor.

Arapgir'de inşa edilen göletin alan sıyırma kazılarının tamamlandığı ve göl alanında membran altı tüvenan malzeme serilme işi ile drenajın halen devam ettiği belirtildi. DSİ'den edinilen bilgilere göre göl alanının çevresinde işletme yolunun drenajı ve stablize malzeme çekiminin tamamlandığı öğrenildi. Gölette dipsavak vana odası beton imalatlarının da devam ettiği kaydedilirken 2016 yılı sonunda projenin tamamlanarak sulamaya açılacağı belirtildi.

Yapılan tüm bu çalışmalar ile göl alanının membranla kaplanmasında fiziki olarak yüzde 50 seviyesinin geçtiği ifade edildi.

Arapgir'de yapılan göletin gövde yüksekliğinin 25,65 metre, toplam depolama hacminin ise 307,500 m3 olduğu biliniyor. Proje ile birlikte Arapgir ilçesinin 320 dekar mümbit tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. Yıl sonunda tamamlanacak olan Arapgir Göletinin de membranla kaplanma işinin tamamlanması ile göletin sulamaya açılacağı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Arapgir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title