Haberler

Arapça Yarışması İl Elemeleri Marmaris'te Gerçekleşti

Uluslar arası Altıncı Arapça Yarışması’nın Muğla il elemeleri Marmaris ilçesinde gerçekleşti.

Uluslar arası Altıncı Arapça Yarışması'nın Muğla il elemeleri Marmaris ilçesinde gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin "Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri" kapsamında Türkiye'deki İmam Hatip Okulları arasında düzenlenen 6. Arapça Yarışmalarının lise bölümünde il/ülke elemeleri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşti. Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen Muğla İl elemeleri yarışmasına, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, İl Müftüsü Abdurrahman Koçaklar, ilçe müftüleri ile öğrenci velileri katıldı.

5 ilçenin İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışma, Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Hat / Kaligrafi kategorilerinde oluştu. Bu yıl ilk defa gerçekleşen İmam Hatip Ortaokulları Arapça Yarışmaları ise Arapça Şiir Okuma, Arapça Hikaye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinden oluştu.

Organizasyona gerçekleştirilen başvurular sonucunda toplamda 21.473 İmam Hatip öğrencisi yarışmalar için kayıt gerçekleştirmiş oldu. 800 İmam Hatip Lisesi, 905 İmam Hatip Ortaokulu ve 3 Uluslararası İmam Hatip Lisesinden başvuru yapan öğrenciler, bu yıla kadar gerçekleştirilen başvurular arasında görünür düzeyde katılım rekoruna imza atmış oldu.

MENTEŞE VE FETHİYE İPİ GÖĞÜSLEDİ

Elemeler sonunda,bilgi yarışmasını Menteşe İmam Hatip Anadolu Lisesi, birinci, Fethiye, ikinci, Köyceğiz İmam Hatip Anadolu Lisesi ise üçüncü olarak tamamladı.Şiir dalında ise Fethiye Kız İmam Hatip Lisesi birinci, Dalaman İmam Hatip,ikinci Fethiye İmam Hatip lisesi ise üçüncülüğü paylaştı.Metin canlandırmada Fethiye Kız İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Dereceye giren öğrenciler bölge finallerinde Muğla'yı temsil edecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris Türkiye Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title