Haberler

Arap Turistler, Ağustos Ayında İstanbul'a Nefes Aldırdı

Güncelleme:

Temmuz ayında otel doluluk oranının yüzde 40'ın altına düştüğü İstanbul'da, ağustos ayında Körfez ülkelerinden gelen turistlerle doluluk oranı yüzde 75 seviyelerine kadar çıktı.

Temmuz ayında Türkiye genelinde otel doluluk oranı yüzde 41.5'e İstanbul'da ise yüzde 40'ın altına düştü. Ancak ağustos ayında özellikle Arap turistler geçici de olsa İstanbul'a nefes aldırdı.

YÜZDE 33.5'LİK DÜŞÜŞ

Türkiye'de bu yıl art arda yaşanan olumsuz gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerin başında turizm sektörü geliyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), veri ve analiz şirketi STR Global'in hazırladığı 'Temmuz 2016 Ülke Performans Raporu'nu açıkladı. Raporda, Türkiye otellerinde temmuz 2016'da ortalama dolulukların, 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 33.5 düşüşle yüzde 41.5 olarak kaydedildiği açıklandı.

AĞUSTOS SONUNDA FARK EDİLİR HALDE

Temmuz ayında hem doluluklarda hem de fiyatlarda sert bir düşüş gözlemlenen raporda, Antalya'da yerli turistin olumlu etkisi gözlendi. En fazla düşüş kaydedilen şehir İstanbul olurken, İstanbul'da doluluk oranları temmuz 2016'da yüzde 40'ın altını gördü. Fakat ağustosun sonuna doğru İstanbul'da özellikle Taksim, Şişli ve Eminönü bölgelerinde Arap turist yoğunluğu fark ediliyor.

ARAP TURİSTLER NEFES ALDIRDI

TÜROB Başkanı Timur Bayındır da, her sene ağustos sonu eylül başında bir yoğunluğun yaşandığını kaydederek, turistlerin özellikle Taksim bölgesini tercih ettiklerini belirtti. Taksim'in merkezi noktasında yer alan Titanic Otel'in sahibi Mehmet Aygün de bu artışı doğruluyor. Aygün, son zamanlarda oteldeki doluluğun yüzde 75'e vardığını, bunun yarısını Körfez ülkelerinden gelen turistlerin oluşturduğunu kaydetti. Doluluk oranının artmasının turizme bir nebze de olsa nefes aldırdığını belirten Aygün, gelen misafirlerin ise genelde 3-5 günlük konakladığını belirtti.

"TANITIM KAMPANYASI YAPMALIYIZ"

Timur Bayındır, bundan sonra sektör açısından yapılması gerekenleri inşaat faaliyetine benzeterek, önce zeminin düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin mutlaka iyi bir PR'cı (halkla ilişkiler uzmanı) ile çalışması gerektiğini vurgulayan Bayındır, "Biz dernekler olarak bunun altından kalkamayız ama devletin bu gücü var. Bu gücü kullanarak dünya genelinde hızlı bir PR çalışmasına başlamak, imajımızı düzeltmemiz lazım. Arkasından seri olarak tanıtım kampanyasına geçmemiz gerekiyor" dedi.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Aygün İstanbul Taksim Turizm Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title