Haberler

Arap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin, Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Pierre Vimont ile Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldiği bildirildi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin, Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Pierre Vimont ile Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldiği bildirildi.

Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 146. Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Vimont'la bir araya gelen Maliki, Fransa'nın başlattığı Ortadoğu barış süreci girişimine desteğini yineleyerek, "Fransa'nın bu konuda net bir siyasi ufuk oluşturmak için sarfettiği çalışmaları memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Maliki, eylül ayında New York'ta düzenlenecek ve barış süreci konusunun görüşülmesinin beklendiği Birleşmiş Milletler (BM) toplantılarına işaret ederek, barış sürecinin bir sonraki aşamasında uluslararası hareketlilik için koordinasyonun gerekli olduğunu ifade etti.

Vimont ise ülkesinin, barış sürecinin yeniden başlaması için yapılan siyasi ve diplomatik çalışmaları desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Filistin ve İsrail arasında sonuncusu 9 ay süren barış görüşmeleri, Nisan 2014'te bir netice alınamadan sonlanmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, geçtiğimiz ocak ayında ülkesinin Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası konferans düzenlenmesi çerçevesinde girişim başlatacağını açıklamış, barış görüşmelerinin engellenmesi halinde Fransa'nın Filistin'i resmen tanıyabileceği konusunda İsrail'e uyarıda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Kahire Fransa Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title