Haberler

Arakanlı Kimsesiz Müslüman Çocuklar - Kuala

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Kurulan çadırda uyuyan göçmenler-Tırnakları kesilen çocuklar-Yemek yiyen çocuklar-Çocuklara banyo yaptırılması-Röportaj Güney Asya'daki göçmen trajedisi- Endonezya'nın kabul ettiği binlerce Arakanlı Müslümanın içinde yanında kimsesi olmayan yaklaşık 170 çocuk bulunuyorKUALA CANGKOI (AA) — İnsan kaçakçıları tarafından açık denizde terk edilen ve Endonezya'nın geçici olarak ağırlamayı kabul ettiği binlerce Arakanlı Müslümanın (Rohingyalar) arasında teknelerle ülkeye çok zor şartlarda ve refakatsiz olarak gelen yaklaşık 170 çocuk bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Kurulan çadırda uyuyan göçmenler-Tırnakları kesilen çocuklar-Yemek yiyen çocuklar-Çocuklara banyo yaptırılması-Röportaj Güney Asya'daki göçmen trajedisi- Endonezya'nın kabul ettiği binlerce Arakanlı Müslümanın içinde yanında kimsesi olmayan yaklaşık 170 çocuk bulunuyorKUALA CANGKOI (AA) — İnsan kaçakçıları tarafından açık denizde terk edilen ve Endonezya'nın geçici olarak ağırlamayı kabul ettiği binlerce Arakanlı Müslümanın (Rohingyalar) arasında teknelerle ülkeye çok zor şartlarda ve refakatsiz olarak gelen yaklaşık 170 çocuk bulunuyor. Myanmar'ı terk ederek Endonezya kıyılarına ulaşan teknedeki göçmenler içinde yer alan çocuklardan ikisi 10 yaşındaki Muhammed Aesop ile 8 yaşındaki kız kardeşi Untas Begüm. İki kardeş yaklaşık üç aydır teknede verdikleri yaşam mücadelesini karaya ulaştıktan sonra anlattı.Muhammed ve Begüm'ün annesi, Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Müslümanlardan. Annesinin ölümünün ardından bir akrabaları tarafından bakılan kardeşlerden Muhammed, babasının Malezya'da çalıştığını söyledi.Muhammed, babasının insan tacirlerine ödeme yapmasından sonra kardeşiyle Bengal Körfezi'nde bir göçmen teknesine bindiklerini, mart ayında yanlarında kimse olmadan yola çıktıklarını aktardı. Muhammed, üç ay boyunca teknede çok zor şartlarda hayatta kalmayı başardıklarını belirtti.Teknede göçmenlerin ayağa kalkması ve hareket etmesinin yasak olduğunu, eğer ayağa kalkarlarsa dövüldüklerini anlatan Muhammed, teknede herkesin üst üste sıkışık bir halde oturduğunu söyledi. Göçmenlerin sürekli hastalandıklarını fakat hiç ilaç verilmediğini ifade eden Muhammed, "Teknenin içi çok sıcaktı. Her yerde kusmuk vardı. Teknenin içi çok pis kokuyordu" dedi.Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Uluslararası Göç Örgütü'nün yöneticilerinden Steve Hamilton, Endonezya hükümetinin kimsesiz çocukların güvenliğini sağlamak için özel bir ihtimam gösterileceği sözü verdiğini bildirdi. Hamilton, "Bu kadar küçük yaşta böyle zorluklarla karşılaşmaları gerçekten çok üzücü" diye konuştu.Myanmar'ın batısındaki Rakhine eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda 280 kişi yaşamını yitirmişti. Yüzlerce ev ve iş yerinin ateşe verildiği çatışmalar nedeniyle 125 bin Rohingyalı bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman (Rohingyalar) ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu bildirirken, bölge ülkelerinin 1 Mayıs'tan bu yana 4 bin civarında göçmeni kurtardığı belirtiliyor.Malezya ve Endonezya, açık denizdeki teknelerden kurtarılan Arakanlı Müslümanlara bir yıl sığınma sağlayacaklarını, Bangladeşlilerin ise ülkelerine gönderileceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Malezya Myanmar Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title