Haberler

Aradığı Şifayı Kızıltepe'de Buldu

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Hadi Elçiçek, belindeki rahatsızlık nedeniyle gittiği hastanelerde bulamadığı şifayı Kızıltepe'de bir özel hastanede buldu.

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Hadi Elçiçek, belindeki rahatsızlık nedeniyle gittiği hastanelerde bulamadığı şifayı Kızıltepe'de bir özel hastanede buldu.

Beyin Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Ufuk Erginoğlu, yapılan tetkiklerde 54 yaşındaki Elçiçek'in omurgasında kırık ve bu kırığın tümörlü olabileceği kanaatine varması üzerine, felç riski yüksek ve 6 saat süren amaliyat yaptı.

Ameliyattan sonra sağlığına kavuşmaya başlayan Elçiçek, 2 gün içerisinde de ayağa kalkarak yürümeye başladı.

Elçiçek, yaptığı açıklamada, çektiği ağrılardan dolayı birçok hastaneye başvurduğunu ancak tedavi için bir netice almadığını belirtti

Zamanında büyük bir ameliyat geçirdiğini belirten Elçiçek, "Doktor bu zor ameliyatın üstesinden geldi. Hem de büyük bir başarı ile sırtımdaki kemik kırıktı. Kırığı da çok kötüydü. Yani zor ulaşılabilir bir yerdeydi. Ama hocamız ulaştı ve başardı. Şu an yürüyorum ikinci günde kalktım yürüdüm" dedi.

Erginoğlu ise, hastanın daha öncesinde yemek borusu kanseri tanısı alan bir hasta olduğunu, 4 yıl önce opere olmuş ve kür olduğu, hastalığının temizlendiği söylenmiş ancak hastanın iki ay önce şiddetli bel ağrısı ve bacak ağrısı nedeni ile hastanelerine başvurduğunu ifade etti.

Hastanın omuriliğinde bir kırık saptadıklarını belirten Dr. Erginoğlu, şöyle konuştu:

"Bu kırık da muhtemel başka bir organdan sıçramış olabilir düşüncesi kafamızda şekillendi. Ameliyat olması gerekiyordu. Omurilik kanalı iyice sıkışmıştı. Eğer bu cerrahi operasyon yapılmazsa birkaç gün beklese muhtemelen hasta felç olacaktı. Hastaya cerrahi önerilmiş ancak, ameliyat yapılmamış. Biz kendimiz bunu üstlendik. Bunu daha önce iktisas aldığımız hastanelerde yapmıştık burada temizledik."

Türkiye'de belli başlı bazı merkezlerde bu ameliyatın yapıldığına dikkat çeken Erginoğlu, bu ameliyatların üst düzey ameliyatlar olduğunu, hastanenin gereken donanımı sağlandığını ve bu ameliyatı başarılı bir şekilde yaptıklarını belirtti.

"Bölge halkı, bunları bilmiyor. Ama bunları artık öğrenecekler" diyen Erginoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aletler olunca bu ameliyatı burada yapabiliriz dedik. Tümörü büyük oranda temizledik. Hastanın şiddetli ağrıları şu an geçti. Birkaç gün sonra hastayı taburcu etmeyi düşünüyoruz. Burası doğuda bir hastane. Bundan dolayı insanların burada tedavi konusunda çekiniyor. Bu hastanelerde, teknik olarak her şey yerindedir. Her türlü ameliyatları yapacak kapasitemiz vardır.".

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Kızıltepe Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

hamdin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title