Haberler

Aracınızı Kışa Hazırlamayı İhmal Etmeyin"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kış öncesi sürücülere lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamında alınması gereken önlemlere ilişkin uyarılarda bulundu.

ÖZGÜN TİRAN - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kış öncesi sürücülere lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamında alınması gereken önlemlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerek ticari gerekse özel araç sahiplerinin araçlarını kış şartlarına hazırlama vaktinin geldiğini belirtti.

Benzinli araçların özellikle bujileri, dizel araçların ise yakıt pompaları ile filtrelerinin elden geçirilmesi gerektiğine değinen Apaydın, şöyle konuştu:

"Sürücülerimiz cam sileceklerinin lastikleri yıpranmış ise kesinlikle değiştirmeli. Bunları sık sık kontrol etmemiz gerekiyor. Hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle yakıt donma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Eğer filtrelerin içerisinde kalıntılar olursa, araçlarda tıkanmalar olur. Akülerin bakımlı olması ve araçlara antifriz konulması gerekmektedir. Trafik kazalarının önüne geçmek ve huzurlu seyahat etmek için araçlarımızın bakımlarını kesinlikle ihmal etmememiz gerekiyor. Aracın tüm bakımları yapılarak yola çıkıldığında, daha sağlıklı ve huzurlu seyahat edilir. Eğer aracımızın kış bakımını yaptırmazsak, trafikte istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Bu yüzden sürücülerimizin gerekli tedbirleri, zamanında almasını istiyoruz."

Apaydın, kış aylarında sürücülerin gizli buzlanmalara karşı dikkatli olması gerektiğine değinerek, gizli buzlanmanın en fazla köprü ve virajlarda oluştuğu uyarısında bulundu.

Kış lastiği uygulaması çok önemli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının genelgesine uygun şekilde, yük ve yolcu taşıyan ticari araçların dingillerine 1 Aralık-1 Nisan arası kış lastiği takılmasının önemli olduğunu vurgulayan Apaydın, "Kış lastiği yol emniyeti, açısından önemli. Hem aracımızı, hem canımızı, hemde taşıdığımız yolcu ve yükü düşünen şoförlerimiz kış lastiği kullanmakta. 1 Aralık-1 Nisan arası kış lastiği kullanmayan sürücülerimize cezai işlem yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Fevzi Apaydın Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title