Haberler

35 Yıllık Ustadan Araç Sahiplerine Kışlık Bakım Uyarısı

Güncelleme:

Eskişehir'de 35 yıldır oto tamir ve bakım ustalığı yapan Adnan Karamanlı, kış bakımı konusunda uyarılarda bulundu.

Eskişehir'de oto tamir ve bakım ustası Adnan Karamanlı, sürücülerin mutlaka kışlık bakım yaptırması gerektiğini, aksi takdirde motorda ciddi sorunların yaşanabileceğini söylerken, bakım yapılmayan araçlarda yakıt sarfiyatının artacağını da belirtti.

35 YILLIK ESNAF

Oto sanayide yaklaşık 35 yıldır esnaflık yapan Karamanlı, sürücülerin araçlarını kışa hazır hale getirmesi gerektiğini aktardı. Özellikle motor yağının öneminden bahseden Karamanlı, "Sürücüler araçlarının motor yağını, yağ filtresini, hava filtresini hatta polen filtresini değiştirmesi lazım. Yeni nesil araçlarda sürücülerin mutlaka sentetik ince yağ koydurmaları lazım. Kışın motor yağı biraz donar ama böyle bir sentetik yağ koyulduğu zaman, araç motorunu hem kolay yağlar hem de motor kolay çalışır. Özellikle çoğu kişi polen filtresini değiştirmez. Sürücüler, 'polen filtresi yazın klimada kullanılıyor' diye düşünüyor ama bu filtre hem klimada, hem de kaloriferde kullanılıyor. Sürücüler kışın çok kalorifer çalıştıracağı için polen filtresinin de mutlaka değişmesi lazım" dedi.

"ANTİFRİZ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

Karamanlı, antifrizin de değişim için bir ömrü olduğunu hatırlatarak, "Sürücülerin dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise antifriz. Antifrizin mutlaka ölçtürülmesi ve gerekiyorsa değişimi olması lazım. Antifrizin de bir ömrü olduğu için, bir süre sonra muhakkak değişmesi lazım. Araçlarda bir de termostat dediğimiz bir alet var. Bu alet, motorun belirli bir sıcaklıkta durmasını sağlar. Sürücüler mutlaka termostatlarına da baktırsınlar" ifadelerini kullandı.

"YAKIT TÜKETİMİ ARTAR"

Kışlık bakımların yapılmadığın takdirde, sabah çalıştırmada zorlanma görülebileceği gibi, yakıtın da artacağına dikkat çeken Adnan Karamanlı, "Eğer vatandaş aracının bakımını yaptırmazsa, kışın çok zor çalışma görülebilir, bu nedenle de marş motorunda sıkıntı meydana gelebilir. İkincisi araç daha fazla yakıt tüketir" şeklinde konuştu.

"MOTORDA CİDDİ SORUN OLUR"

Bakım fiyatlarının araca göre değiştiğini aktaran Karamanlı, bu işlemler uygulanmazsa motorda gelebilecek zararlardan da bahsetti. LPG yakıt sistemi kullanılan araçlara ekstradan bir bakım gerekmediğine de dikkat çeken Karamanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kışlık bakım dediğimiz, ciddi paralar tutmuyor. Aracına göre değişkenlik gösterse de, ortalama 400 ile 500 TL arasında insanlar bakımlarını yaptırabilir. Bakımların mutlaka yapılması lazım, çünkü araç hem daha az yakar, hem daha güvenli olur. Bakımlar yapılmazsa motora zarar verebilir. Eksi 15-20 dereceler gibi soğuklarda motor yağlama yapmazsa, 'yatak sarma' dediğimiz durum meydana gelebilir, öyle bir zarar görülür. Tüplü araçlar için de çok özel bir bakım gerekmiyor. Yeni nesil dediğimiz araçlarda LPG filtresi var. O filtre değişecek, başka da gereken bir bakım yok. Zaten yapılması gereken kışlık bakım yapıldığı zaman, o da ona yetecektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eskişehir Karamanlı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title