Haberler

Araç Çayı'nda Balık Ölümleri

Karabük'te, yağmurla birlikte su seviyesi yükselerek çamur rengini alan, atık kirliliğinin de yoğun olduğu Araç Çayı'ndaki balık ölümleri görüldü.

Karabük'te, yağmurla birlikte su seviyesi yükselerek çamur rengini alan, atık kirliliğinin de yoğun olduğu Araç Çayı'ndaki balık ölümleri görüldü.

Sabah saatlerinde, Karabük'ten geçen Araç Çayı'nın Bostanbükü Köyü mevkiinde çok sayıda balığın telef olduğu görüldü. Kıyıya vuran balıkları gören köylüler tedirgin oldu. Daha önce de çayda balık ölümleri yaşandığını belirten köylüler, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne haber verdi. Ekipler, çok miktarda evsel atığın yanında yağmurla birlikte su seviyesi yükselen ve çamur rengini alan çayda inceleme yaptı. Telef olan balıklardan ve sudan numune alındı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erdal Kaya, alınan numelerin incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiğini söyledi. İlk incelemede çayda kimyasal bir maddeye rastlanmadığını ifade eden Kaya, "Dün yağan yağmur çayda debi oluşturdu. Balıklar da çoğalan su ile birlikte kıyılara çıkıyor. Kıyılardaki su çekilince balıkların oksijensiz kalarak telef olduğunu düşünüyoruz. Laboratuvar incelemesinde kesin sonucu alacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Kaya Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title