Haberler

Arabuluculuk Merkezleri Mahkemelerin Yükünü Hafifletecek

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı, iş hayatında yaşanan hukuki ihtilafların mahkemeye taşınmadan halledilmesi için kuracağı "arabulucuk merkezi" projesinde pilot il olarak Bursa’yı seçti.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı, iş hayatında yaşanan hukuki ihtilafların mahkemeye taşınmadan halledilmesi için kuracağı "arabulucuk merkezi" projesinde pilot il olarak Bursa'yı seçti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda "arabuluculuk merkezi" kurulacak.

Bursa'ya "Arabuluculuk Merkezi" kurulması için pilot il olarak seçti. AB Fonu'ndan da 2,5 milyon Euro'ya varan desteklerin sağlandığı projeyle ilgili BTSO'da istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, hakim ve savcılar ile iş adamları katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş hayatında yaşanan hukuki ihtilafların zaman ve itibar kayıplarına sebep olduğunu belirterek, arabuluculuğun önemli bir fırsat olacağını ifade etti. Arabuluculuğun ahilik kültüründen geldiğini belirten Başkan Burkay, "Odamızın da desteğiyle Bursa'da kurulması planlanan Arabuluculuk Merkezi, üyelerimizin hukuki uyuşmazlıklarında yaşadıkları problemleri ortadan kaldıracak. Hukukçu arabulucular, tarafları dinleyerek, müzakereye teşvik edecek. Bu sayede iş dünyası, dava yoluna gitmeden sorunlarını çözebilecek" dedi.

"HERKESİN SAHİPLENMESİ LAZIM"

İbrahim Burkay, Bursa'nın Arabuluculuk Merkezi için pilot bölge seçilmesinin önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Bursa, uluslararası şirketlerin yoğun yatırım yaptığı bir bölge. Şirketler, tahkim ve arabulucularla anlaşma yaparak problemlerin çözülmesini istiyor. Bu merkezin kurulması için farkındalık oluşturmalıyız. Bir şeyi iyi düşünmek ve uygulamak yeterli değil. Bu projeyi toplumun sahiplenmesi lazım. Bursa iş dünyası olarak bu sürece katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu.

"BTSO, TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Arabuluculuk Merkezi için BTSO'nun desteklerini önemsediklerini ifade etti. Başkan Öztatar, "Bizler, devletimizi her alanda yüceltmeyi hedefliyoruz. Firmaların en önemli problemlerinden birisi, iş hayatındaki hukuki problemlerdir. Bir denge sağlamak zorundayız. Arabuluculuk merkezleri konusunda BTSO'nun verdiği destek, Türkiye'ye örnek olacak" diye konuştu.

Hakan Öztatar, kurulacak olan merkezin iş dünyasında huzuru hakim kılacağını ve yatırımların artmasına katkıda bulunacağını belirtti. Bursa'yı sanayi kimliği ve işçi davalarının fazlalığından dolayı pilot il olarak seçtiklerini kaydeden Öztatar, şöyle konuştu:

"Bu projeye Bursa'da start veriyoruz. Arabuluculuk, önemli avantajlar sağlıyor. Örneğin İtalya'da bir davanın devlete maliyeti 27 bin Euro. Bu yüzden İtalya, trafik kazalarından kaynaklanan tazminat davaları hariç bütün hukuk davalarından önce arabuluculuğu zorunlu hale getirdi. Başarı oranı ise yüzde 50'ye ulaştı." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adalet Bakanlığı İbrahim Burkay Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title