Haberler

Araban Kaymakamı Nebioğlu, Firik Üreticilerini Ziyaret Ederek Çalışmalarla İlgili Bilgi Aldı

Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu, Araban Ovası'nda firik sezonunun başlaması nedeniyle üreticileri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu, Araban Ovası'nda firik sezonunun başlaması nedeniyle üreticileri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Araban ilçesinde, her yıl Mayıs ayının sonlarına doğru buğdaydan yapılan ve diyabet, bağırsak hastalıkları ile gelişim çağındaki çocukların gelişimine de iyi geldiği bilinen firik hasadının sezonunun başladığı ilk günde Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu üreticileri ziyaret etti.

Her yıl firik sezonunu ilk başlatan Esentepe köyündeki üreticileri tarlada ziyaret eden Kaymakam Nebioğlu, üreticilerden Hüseyin Mandallı'dan Firik'in üretilmesinden sofraya gelinceye kadarki tüm aşamaları hakkında bilgi aldı.

Nebioğlu, "Firik'in üretilmesi çok zor şartlarda yapılıyor. Lezzetli ve insan sağlığına faydalı bir ürün olan Firik'in Araban Ovası'nda üretilmesi ve satışa sunulmasına kadar geçen bütün aşamaları yerinde izledim. Firik'in tanıtımı ve pazarlanması konusunda Araban Kaymakamlığı olarak projeli çalışmalar başlatacağız. Firik'in tanıtımı için Kaymakamlık olarak gerekli girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Emre Nebioğlu Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title