Haberler

Araban'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar

Araban Kaymakamlığınca şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Araban Kaymakamlığınca şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Gaziantep Dülük Tabiat Parkı'ndaki bir restoranda verilen iftarda konuşan Araban Kaymakamı Cuma Emeç, şehit yakınlarına ve gazilere devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçlu olduklarını belirtti.

Şehadetin dünyada herhangi bir karşılığı bulunmadığını vurgulayan Emeç, "Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük fedakarlık yoktur. Şehit ve gazilerimizin bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Bizler sizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmak için ne söylesek azdır, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersizdir." diye konuştu.

Şehitlerin emaneti olan ailelerine sahip çıkabilmenin en önemli görev olduğunu belirten Emeç, İslam'ın şehitliğe verdiği önemi anlattı.

Emeç, şunları kaydetti:

"Devlet olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerinizi yakından takip ediyoruz. Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizler bu ülkenin, bu vatanın en onurlu insanlarısınız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun. Gazilerimize de şifalar diliyorum, yaklaşan Ramazan Bayramı'nız şimdiden mübarek olsun. Çocuklarınızla, ailenizle huzurlu günler geçirmenizi diliyorum. Ramazan ayı birlik ve beraberliğimiz için her zaman bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Şehitlerimizin huzurunda daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye için inşallah daha nice ramazanlara kavuşuruz."

İftara Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgud, İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet ve İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Murat Çiftçi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Araban Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title