Haberler

Araban'da, Fıstık Tarlalarını Dolu Vurdu

Güncelleme:

Gaziantep'in Araban ilçesinde etkili olan dolu yağışı, yaklaşık 6 bin dönüm Antep fıstığı bahçesini yok etti.

Gaziantep'in Araban ilçesinde etkili olan dolu yağışı, yaklaşık 6 bin dönüm Antep fıstığı bahçesini yok etti.

Gece saatlerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle ilçede birçok alanda bulunan ekili olan fıstık tarlaları zarar görürken, çiftçiler devletten yardım istedi.

Erenbağ Mahallesi Antep fıstığı çiftçilerinden 88 yaşındaki Davut Karakuş, "Gece geç saatlerde dolu yağışı başladı ve yarım saat sürdü. Her biri ceviz büyüklüğünde dolular tarlamızdaki fıstık alanlarını mahvetti, şiddetli dolu ile sağanak yağmur yağışında oluşan selin de köy içindeki bazı evlerin içine kadar girip bahçe duvarlarını yıktı. Hükümetimiz inşallah mağdur çiftçilere destek verir zararımızı karşılar"dedi.

Erenbağ Mahallesi eski Muhtarlarından Mehmet Erdoğan ve Ali Açıkgöz ise, "Araban Belediyesi ekipleri ile iş makinelerinin sabahın erken saatlerinde mahallemize gelerek mahalle içindeki sokaklarda temizlik çalışması başlatmasıyla kapalı yollarımız açıldı ama zarar gören kanalizasyon şebekemizin biran önce onarılması ve Antep fıstığı bahçelerimize verdiği yüzde yüzlük zararın devlet yetkilileri tarafından tespit çalışmaları yapılarak afet kapsamına alınarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz"diye konuştular. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title