Haberler

Araban Baklavası Olarak Bilinen Araban Karpuzu Tezgahlarda

Araban ilçesinde her yıl temmuz ayında olgunlaşan ve Türkiye genelinde "Araban Baklavası" olarak bilinen Araban karpuzu, tezgahlardaki yerini aldı.ve lezzetli oluyor.

Araban ilçesinde her yıl temmuz ayında olgunlaşan ve Türkiye genelinde "Araban Baklavası" olarak bilinen Araban karpuzu, tezgahlardaki yerini aldı.

Araban ilçesine bağlı Küçüklü köyü çiftçilerinden karpuz üreticisi Ali Demir, 2012 yılının ilk karpuzunun tezgahlardaki yerini aldığı için mutlu olduğunu belirterek, "Araban Ovası'nda yetişen karpuz, doğal, organik

ve lezzetli oluyor. Türkiye genelinde Araban Baklavası olarak bilinen ve ünü Ortadoğu ülkelerine kadar yayılan karpuzumuzun kilosu 30 kuruştan satışa sunuluyor. Yaz mevsiminin vazgeçilmeyen meyvesi olan karpuzun insan sağlığına pek çok yararı bulunuyor. Sağlıklı zayıflamadan kan basıncının dengelenmesine kadar çok yararı olan karpuzun yaz mevsiminde bol bol tüketilmesi, uzmanlar tarafından sık sık önerilmektedir. Arabanlı karpuz üreticileri olarak atalarımızdan öğrendiğimiz bu karpuzu yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title