Haberler

Ar-Ge Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yeni Düzenleme

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, asgari ücrette artışın işverene getirdiği yükle ilgili, "Bir yük varsa bunun bölüşülmesi esastır. Oluşan yükün hakkaniyetle bölüşülmesi noktasında hükümetimiz elinden gelen gayreti göstermiştir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, AR-GE'nin yanı sıra tasarımı da teşvik kapsamına alan Araştırma Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümünün görüşmelerine geçildi. Işık, bölümün tümü üzerindeki görüşmelerin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Asgari ücretteki artışın işverene getirdiği yükle ilgili soru üzerine, "Bir yük varsa bunun bölüşülmesi esastır. Oluşan yükün hakkaniyetle bölüşülmesi noktasında hükümetimiz elinden gelen gayreti göstermiştir. Türkiye'nin bütçe dengelerine özellikle çok dikkat etmesi gerekiyor. Bütçe açığına ve kamunun borçlanması noktasında dikkatli olması gerekiyor. Bu noktada yıllık 10 milyar liranın üzerinde bir yükü işverenin sırtından hükümet almıştır ama bir 10 milyar liralık yükü de işverenin taşıması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

-"PYD'nin terör örgütü olduğu açıktır"

Işık, bir başka soruyu yanıtlarken de "PYD'nin terör örgütü olduğu açıktır. PYD'nin Ankara'ya çağrıldığına yönelik benim herhangi bir bilgim yok" dedi.

Kapatılan belde belediyelerinin yeniden açılıp açılmayacağına ilişkin soruyu yanıtlarken de Işık, şunları kaydetti:

"Kapatılan belde belediyelerinin yeniden açılmasıyla ilgili herhangi bir çalışmamız yok. Bunu Türkiye'nin hayrı için yaptık. Kamu kaynağı milletin kaynağıdır. Bunların çarçur edilmemesi, doğru kullanılması bu noktada da kamunun her açıdan verimli ve etkin çalışması için alınan bir karardı. Kocaeli'nde 45 belediye vardı, bunların 36 tanesi belde belediyesiydi. Şu anda büyükşehir dahil 13 belediye var. En küçük belediyemiz 45 bin nüfuslu. ve hakikikaten belediyelerin hizmet üretme kapasitesi son derece yükseldi. Artık belediyelerin bütün ödeneği belediye başkanının maaşı, özel kalemi ve arabasının yakıtına gitmiyor. Küçük ölçekli belediyelerde maalesef belediyelerin hizmet üretme imkanı yok. Nüfus başına para gönderildiği için o paraların hizmete dönmesi mümkün değil. Sabit masrafların yüksek olması bu açıdan böyle bir kararı Türkiye açısından zorunlu hale getirmiştir. ve hükümet bu kararı, siyaseten bir bedel ödemek pahasına da olsa aldı. şu anda da eminim ki pek çok kapatılan belediyelerin harcırahı o belediyelerde yaşayanlara hizmet olarak gidiyor."

Görüşmelerde, ikinci bölümün ilk maddesi olan 15. maddenin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, birleşime ara verdi.

Aradan sonra, Genel Kurul'un yarın toplanmaması, çalışmalara salı günü devam edilmesine ilişkin Danışma Kurulu kararı oylandı. Kararın kabul edilmesinin ardından Aydın, 16 Şubat Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birlemişi kapattı.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Aydın Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title