Haberler

Aquamasters Yüzme Şampiyonası Marmaris'te Yapılacak

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 18-22 Mayıs'ta Marmaris'te gerçekleştirilecek.

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 18-22 Mayıs'ta Marmaris'te gerçekleştirilecek.

Ortaköy'deki Radisson Blu Bosphorus'ta düzenlenen tanıtım toplantısına Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Nilüfer Sanvar, Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, şampiyonanın bu yılki resmi sponsorları Sportive AŞ Genel Müdürü Zeynep Selgur, Doğuş Otomotiv Audi Pazarlama Müdürü Mustafa Uluer ve Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk ile dünyadaki en zorlu 7 okyanus geçişinde ilk denemesinde başarılı olan Büyük Britanyalı açık deniz yüzücüsü Adam Walker katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Selçuk Demirel, organizasyona 900'e yakın sporcunun katılacağını belirterek, "Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, ülkemizin en prestijli organizasyonlarından bir tanesi. Bunun için ciddi çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki yıllarda gelişmesi için daha da çok çalışacağız." diye konuştu.

Son bir yıldaki üçüncü organizasyona imza atacaklarını vurgulayan Demirel, "Türkiye Yüzme Federasyonu ile iş birliği içinde çok daha güzel projeleri hayata geçireceğiz. Aquamasters olarak yüzme sporunun her yaşta yapılabileceğinin altını kalın çizgilerle çizerek, yüzmenin geniş kitlelere sevdirilmesi için önemli bir misyon yüklendiğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Selçuk Demirel, şampiyonanın ülke turizmine de katkı verdiğini aktararak, "Olayın sadece sportif yanı yok. Sosyokültürel açıdan da kaynaşmayı ve birlikteliği sağlıyor. Organizasyonlarımızda bunun izlerini görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Spor turizmine ülkemizin ciddi olarak ihtiyacı var." şeklinde görüş belirtti.

Nilüfer Sanvar ise Aquamasters ile 3 yıldır iş birliği içerisinde olduklarını kaydederek, "Türkiye Yüzme Federasyonunun alt branşı olan masterlar, 2007 yılında başladı. Aquamasters, muhteşem bir organizasyon." açıklamasında bulundu.

Daha önce Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na da katılan dünyaca ünlü yüzücü Adam Walker ise, "Bu organizasyonun Türk yüzmesi ve Türkiye için çok önemli olduğuna inanıyorum. Türk bayrağını taşımak için elimden geleni yapacağım ve Türk yüzmesinin promosyonunu en iyi şekilde yürüteceğim." şeklinde konuştu.

Basın toplantısında ayrıca, geçen yıl Rusya'nın Kazan kentinde gerçekleştirlen Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonası'nda dünya ikincisi olan Üsküdar Su Sporları Kulübü sporcusu Mert Zeydanlı da bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Doğuş Otomotiv Marmaris Türkiye Audi Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title