Haberler

    Apple Watch İçin Geliştirici Paketi Watchkit Yayınlandı

    Apple firması, 2015 başında piyasaya çıkacak akıllı saati Apple Watch'a uygulama geliştirilmesi için gerekli yazılım paketi WatchKit'i sundu.

    Apple firması, 2015 başında piyasaya çıkacak akıllı saati Apple Watch'a uygulama geliştirilmesi için gerekli yazılım paketi WatchKit'i sundu.

    WatchKit adındaki bu SDK (Software Development Kit – Yazılım Geliştirme Kiti), şu anda geliştiricilerin kullanımına açılan iOS 8.2 sürümü Beta versiyonu ile birlikte indirilebiliyor. Bu paket sayesinde şu anda Apple Watch'a uygulama yazmak isteyen geliştiriciler işe başlayabilirler.

    WatchKit dahilinde Apple Watch'a yazılım hazırlamak için gerekli araçlar, klavuzlar, PSD şablonları ve akıllı saat için üretilmiş "San Fransisco" isminde yeni bir font ailesi geliyor. WatchKit'i indirip kullanmaya başlamak için Apple'a kayıtlı bir geliştirici olmanız gerekli. Ama merak edenler en azından tasarımla ilgili ana bilgileri içeren "Apple Watch Human Interface Guidelines" isimli arayüz tasarım klavuzunu, buraya tıklayarak okuyabilirler.

    Geliştiricilerin özellikle dikkat etmesi gereken nokta, Apple Watch'un 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı boyu olduğu için, grafik öğelerinin piksel olarak değişmesi olacak. Yani bu akıllı saat için uygulama geliştirirken, iki versiyonu için aynı anda düşünmek ve planlamak gerekecek.

    Ama klavuza bakılırsa, Apple Watch için planlanan uygulamaların çoğu, bilgisayarımızda veya akıllı cihazlarımızda kullandığımız küçük "widget" türü şeyler olacak. Yani bize kısa ve kolay bilgiler veren, basit işlemleri yapmamızı sağlayan, sade arayüzlü programcıklar. Bunların nasıl bir şekil alacağını, cihazın 2015 ilk yarısındaki piyasaya çıkış zamanında göreceğiz.

    The post Apple Watch İçin Geliştirici Paketi WatchKit Yayınlandı appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    San Fransisco Apple Watch Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title