Haberler

Apple Ve IBM'den Dünya Çapında Yeni Bir Stratejik Ortaklık

Güncelleme:

Apple ve IBM lider güçlerini birleştirerek özel bir ortaklık kurduklarını açıkladı.

Bu ortaklık çerçevesinde IBM'in büyük veri ve analitik yetenekleri Apple'ın iPhone ve iPad cihazlarına taşınıyor ve yeni sınıf iş uygulamaları, kurumlar için mobil hizmetleri dönüştürüyor.

Pazarda lider konumda bulunan iki büyük güç, Apple ve IBM, kurumsal mobil alanda çok özel stratejik bir ortaklığa adım attılar. Bu ortaklık çerçevesinde IBM'in büyük veri ve analitik yetenekleri Apple'ın iPhone ve iPad cihazlarına taşınıyor ve yeni sınıf iş uygulamalarıyla kurumsal mobiliteyi dönüştürüyor.

Dönüm noktası niteliğindeki bu birliktelik dört temel yeteneğe dayanıyor ve iş yapış şekillerini yeniden tanımlamayı, iş dünyasının mobilite anlamında karşı karşıya olduğu başlıca zorluklara yanıt vermeyi ve gerçek anlamda mobilin yön verdiği bir sektör dönüşümünü başlatmayı hedefliyor:

Başta iPhone ve iPad olmak üzere, özel olarak geliştirilen yerel uygulamalar da dahil 100'ün üzerinde, sektöre özgü yeni sınıf kurumsal çözümler
Aygıt yönetimi, güvenlik, analitik ve mobil entegrasyon de dahil olmak üzere iOS için optimize edilmiş çok özel IBM bulut hizmetleri
Kuruluşların gereksinimlerine göre tasarlanmış yeni AppleCare hizmeti ve destek ürünü
Aygıt aktivasyonu, destek ve yönetimi için IBM'den paket halinde yeni ürünler

iOS için oluşturulan yeni IBM MobileFirst çözümlerinin temelinde iki şirketin en güçlü olduğu farklı alanlardan beslenen özel bir işbirliği bulunuyor. Bu işbirliğinin arkasında IBM'in 100.000'in üzerinde danışmanının ve yazılım geliştiricisinin yer aldığı büyük veri, analitik yetenekleri ve Apple'ın efsanevi müşteri deneyimi, donanım ve yazılım entegrasyonu ve geliştirici platformu yer alıyor.

Bu birliktelik, işletmelerin ve çalışanların iPad ve iPhone'larını kullanarak çalışma yöntemlerinin belli alanlarında fark yaratacak uygulamaları tanıtıyor. Bu uygulamalar şirketlerin daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ve kolay biçimde verimlilik, etkinlik ve müşteri memnuniyeti seviyelerine ulaşmalarının önünü açacak. iOS için MobileFirst anlaşması dahilinde IBM dünya çapındaki kurumsal müşterileri için sektöre özgü çözümleri içeren iPhone ve iPad satışı da yapacak.

Yeni duyuruyu değerlendiren Apple CEO'su Tim Cook konuyla ilgili olarak şöyle konuşuyor: "Bugün Fortune 500 şirketinin %98'inden fazlası, Global 500 şirketinin %92'sinden fazlası başta dünyanın en popüler mobil aygıtları olan iPhone ve iPad olmak üzere günlük işlerinde iOS aygıtlarını kullanıyor. Bu, kullanıcıların çalışma biçimlerinde bir dönüşüm yaratıyor. IBM'in dünya çapında kabul görmüş büyük veri analitiğini iOS kullanıcılarına ilk kez sunuyoruz; bu da Apple için büyük bir pazar fırsatı anlamını taşıyor. Kurumlar için radikal bir adım anlamına gelen bu ortaklığı yalnızca IBM ve Apple gerçekleştirebilirdi."

IBM Global CEO'su Ginni Rometty ise şöyle devam ediyor: "Veri ve bulut teknolojisi gibi olgularla birlikte mobilite, iş dünyasını ve sektörleri benzeri görülmemiş bir biçimde dönüştürüyor ve çalışma şekillerimizi, sektörleri ve uzmanlıklarımızı farklı bir şekilde tasavvur etmeye itiyor. Apple ile kurduğumuz bu ortaklık, inovasyonlarımızı dünya çapındaki müşterilerimize sunma gayesi üzerine kurguludur ve IBM'in analitik, bulut, yazılım ve hizmetler alanındaki liderliğini daha da ileri bir boyuta taşıyacaktır. İnovasyonlarıyla hayatlarımıza sanki zaten hep varmış gibi duran özellikler katan ama onlarsız yapamayacağımız Apple markası ile bir ekip olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

Apple ve IBM tarafından geliştirilen yeni çözümler hakkında daha fazla bilgi almak için www.ibm.com/MobileFirstForiOS ve www.apple.com/ipad/business adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Apple Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title