Haberler

    Apple, Siri'yi Daha Çok Geliştirmenin Peşinde

    Şirketin bazı alanlardaki patent kayıt sayısı müthiş farkla artıyor.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Sızıntılar, iddialar derken iPhone 6s gündemi bir hayli meşgul etmeye devam ediyor. iPhone 6s'i bir kenara alalım ve asıl noktaya doğru odaklanalım. Son zamanlarda "Ses tanıma ve ses sinyali gücü"alanında bir hayli ilgilenmiş. Patentlerde bu konuyla ilgili birçok kayıt var.


    IP Nomics'in raporuna göre Apple, 2009-2014 yılları arasında birçok patentte kendini gösterdi. Patentlerin genel olarak yoğunlaştığı alanlar dokunmatik ekran, cep modeli, video ve ses ekipmanları olarak geçiyor. Bununla birlikte 42 farklı alanda 2013-2014 senelerinde %100'den daha fazla artış var. Özellikle en başta belirttiğim "Ses tanıma ve ses sinyali gücü"konusunda artış bir hayli hızlı olmuş.


    Apple tarafından doğal dil aracılığı ile eşleştirme, doğrusal tahmin, görüntülü konuşma, sentezleme gibi çeşitliliği bağlamak için teknolojilerin geliştirildiği, en azından kağıt üstünde planlamaların yapıldığı belli oluyor. Sesle kontrolle ilgili artış bir sene içinde tam olarak 12 kat olmuş. Bunların yanında ses tanımayla alakalı kayıtlarda iki kat yükseliş var. Aslında bunun amacı çok açık şekilde belli, yani Siri.


    Cupertino'lu şirket iPhone 4s'le birlikte hayatımıza soktuğu Siri'yi sürekli olarak geliştiriyor. Siri'yi neredeyse her alanda kullanmak istiyor. bu yüzden birçok çözümü ele almış.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title